DISC en Drijfveren Analyses

Met de DISC Analyse ontdek je je gedragsvoorkeuren - WAT en HOE je doet

Met de Drijfveren Analyse ontdek je je drijfveren - WAAROM je doet

Met uitgebreide rapportage(s)

Ken jezelf

Verkrijg inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren. Je leert jezelf beter kennen en begrijpen. Wat is jouw kracht en waar kun jij leren? Ontwikkeling begint bij jezelf kennen.

Begrijp anderen

Verkrijg inzicht in de gedragsvoorkeuren van anderen. Je leert de ander beter begrijpen. Door aan te sluiten op het voorkeursgedrag van de ander verloopt communicatie soepeler.

Geef jezelf richting

Verkrijg inzicht in waar jij energie van krijgt. Waarom laat jij bepaald gedrag zien? Je drijfveren zorgen voor jouw gedrag, maar ook voor jouw motivatie. Als je ze kent, dan kun jij bewust sturen naar werk dat bij je past.

ROOD, GEEL, GROEN OF BLAUW

DISC

De DISC Analyse is een test die je gedragsvoorkeuren helder maakt. Elke kleur staat voor een specifieke gedragsvoorkeur. Ook wel met letters weergegeven:  (D)ominantie; (I)nvloed; (S)tabiliteit; (C)onformiteit. De vier kleuren zijn daarentegen veel bekender. D=Rood; I=Geel; S=Groen en C=Blauw.

De DISC Analyse verdeeld Introvert- en Extravert gedrag in Taakgericht- en Mensgericht gedrag. Dat geeft in één oogopslag al een mooi beeld van wat je laat zien en wat je bij anderen kunt herkennen. 

Na het maken van de Analyse geeft de uitgebreide rapportage een verfijnd beeld van jouw gedrag.

Het beantwoorden van de vragen in de DISC Analyse ging snel en ik kreeg daarna een uitgebreide rapportage. De overzichtelijke rapportage in combinatie met de coaching gaf mij een goed overzicht van mijn sterke en zwakke punten en mijn motivaties. Daarnaast gaf het mij een goed besef van de gedragsstijlen van andere mensen. Hoewel die stijlen wellicht niet altijd even goed bij mij passen, kreeg ik hierdoor wel meer begrip voor de mensen waar ik dagelijks mee werk. De DISC Analyse heeft mij veel kennis, inzichten en woorden gegeven, waarmee ik aan de slag kan.

Welk gedrag laat jij zien?

D - Vurig Rood

Extravert / Taakgericht

I - Zonnig Geel

Extravert / Mensgericht

S - Aards Groen

Introvert / Mensgericht

C - Helder Blauw

Introvert / Taakgericht

Platinum regel

Behandel iedereen zoals zij behandeld willen worden

De DISC Analyse helpt om eigen en andermans gedrag beter te begrijpen. Het accepteren van eigen en andermans kleuren is daarbij het uitgangspunt.

Drijfveren zijn van invloed op menselijk gedrag

DRIJFVEREN

De Drijfveren Analyse maakt helder welke Drijfveren of combinaties aan Drijfveren je hebt. Je Drijfveren zijn een combinatie van nature (het DNA waarmee je bent geboren) en nurture (wat je opvoeding / omgeving je meegeeft).

Je Drijfveren geven je inzicht in WAAROM je doet wat je doet. Zij zijn de redenen die je ertoe bewegen om te willen handelen. Waar krijg jij energie, inspiratie en motivatie van?

Begrijpen wat je drijft, wat je motiveert, wat je inspireert en wat je als belangrijk beschouwt, is een belangrijke eerste stap in het verbeteren van je prestaties, tevredenheid en geluk

Lisa heeft de drijfveren analyse met mij besproken op een hele prettige manier. Ze legt verbanden tussen allerlei uitkomsten en geeft ruimte voor je eigen vragen e/o opmerkingen. Uit de uitkomst van de analyse kan ik veel punten overnemen die ik belangrijk vind voor mijn mindset of ter ondersteuning in mijn sollicitatieproces. Bijvoorbeeld waarom ik waardevol ben binnen een team. Een aanrader!

De Drijfveren analyse gaf mij bij het beantwoorden van de vragen al veel stof tot nadenken. In de uitgebreide rapportage staan de verschillende drijfveren mooi beschreven, wat inzicht geeft in jouw eigen drijfveren. Voor mij gaf dit een aantal verrassende resultaten en nieuwe inzichten. Voor mij dan ook een waardevolle Analyse, waarmee ik zowel zakelijk als persoonlijk verder kan.

Dit is wat klanten hebben ervaren na het maken van de Balans kleurentest

Door de test heb ik snel inzicht gekregen in waar ik mijn energie in wil steken. Daarnaast weet ik nu dat het oke is hoe ik me voel en gedraag, omdat het komt uit mijn innerlijke kleuren.

I.M.

 

Ik zat in een dilemma. Ik was namelijk aangenomen door twee afdelingen. Lisa gaf mij inzicht en tools om het dilemma beetje bij beetje af te pellen. Zo heb ik mijn keuze gemaakt.

Y.K.

"Vaak mis je bij die testimonials de illustraties. Het mooiste is als je mensen met naam en profielfoto kunt invoegen. Maar als dat niet past bij jouw bedrijf, heb je wel quotes maar geen foto’s erbij. Dat kun je gemakkelijk compenseren door hieronder een balkje op te nemen met logo’s van klanten voor wie je werkt."
Emma
Designer
"Werk je met particulieren? Dan kun je als alternatief hier een rijtje neerzetten die ook jouw betrouwbaarheid versterken; met logo’s van keurmerken die je hebt, ISO certificaten, je brancheorganisatie of dat je aangesloten bent bij… noem maar op."
Emma
Designer

DISC Analyse

110 Inclusief btw
  • DISC Analyse
  • Uitgebreide rapportage

Drijfveren Analyse

110 Inclusief btw
  • Drijfveren Analyse
  • Uitgebreide rapportage

DISC- en Drijfveren Analyses

220
185 Inclusief btw
  • DISC Analyse
  • Drijfveren Analyse
  • Uitgebreide rapportages
Voordeel

Geef ze het allerlaatste duwtje….

Zet dan hier nog een waarderingscijfer

Niet iedereen heeft dat. Maar als je ze hebt, is hier de ideale plek. “Deze cursus krijgt een gemiddelde waardering van 8,6”.

Gemiddelde waardering