Individuele Loopbaancoaching

‘s Avonds voel je je leeg en hang je op de bank. Je slaapt onrustig en komt moe uit bed. Pfff… weer zo’n dag…

 

Je werkt al weer lang voor de gemeente of zelfs in je huidige functie.

Anderen weten je maar al te goed te vinden, dat streelt je, maar je komt niet toe aan je eigen werk. Laat staan aan je eigen ontwikkeling.

Je wordt geleefd door de waan van de dag. Je plant de dag wel in, maar aan het einde van de dag schuif je de meeste klussen weer door naar de volgende werkdag. Aan het einde van de dag denk je: Wat heb ik eigenlijk gedaan. Waar doe ik het voor. Wat is het nut.

Je zou zo graag die opleiding gaan oppakken die je al een tijdje op het oog hebt. Maar je stelt je beslissing steeds weer uit. Is dit wel de juiste stap?

Je vraagt je af of je niet beter ander werk kunt gaan doen. Maar wat dan? Je durft niet echt door te pakken. Je voelt je kwetsbaar.

Het thuiswerken in Coronatijd valt je extra zwaar, waar is de gezelligheid gebleven? En online vergaderen vreet je energie helemaal op.

Hoe zou het voor je zijn als je je rustig voelt en vol met energie je werk doet?

 

Je weer iets nieuws kunt gaan doen, nieuwe dingen leren, nieuwe projecten oppakken, creatief kunt zijn, weer fris naar je werk kunt kijken.

Je kunt kiezen voor jezelf en doen wat je leuk vindt. Iets waar je energie van krijgt. Elke dag weer.

Je zou kunnen vastbijten in een onderwerp dat je aanspreekt. Waardoor de tijd vliegt en je aan het einde van de dag het liefst nog even zou willen doorgaan.

Jij écht iets betekent voor anderen. Daar doe je het voor! Het maakt je trots!

Je geen twijfels hebt, je weet wat je wilt en je maakt je keuzes op gevoel. Je vertrouwt erop dat dat altijd de juiste keuze is.

Je weet wat bij je past en je laat je daardoor leiden. Met lef en vol vertrouwen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Wat houdt individuele loopbaancoaching in?

 

Een traject bij WaarTalent Loopbaan coaching start met een kleurentest ten behoeve van inzicht in jezelf en wat belangrijk is voor je.

Het traject bestaat uit gemiddeld 8 sessies van 1,5 uur. Een-op-een.

Tijdens een sessie werken we samen aan opdrachten of word je gecoacht op een onderwerp.

We spreken elkaar gemiddeld elke 2 weken. Online of persoonlijk.

Tussendoor krijg je huiswerkopdrachten die je proces versterken en input leveren voor de sessies. Je reflecteert na elke sessie op jezelf en je proces.

Je ontvangt een uitgebreide persoonlijke rapportage van alles wat we samen hebben gedaan en ontdekt.

Een (of meerdere) wandel sessie(s) is een mogelijkheid.

Een traject duurt gemiddeld 4 tot 5 maanden.

Na individuele loopbaancoaching ga je ervaren dat ….

 

Je inzicht hebt in jezelf (wie je bent en wat je kan) en wat jij belangrijk vindt in je werk en je leven.

Je hebt een focus voor de (nabije en/of verre) werktoekomst die bij jou past.

Op basis van je focus kun jij gemakkelijk keuzes maken en kom je eindelijk écht in actie.

Je weet hoe je een plan kunt maken om steeds weer kleine stapjes naar je doel te kunnen zetten.

Je zelfvertrouwen heeft een boost gekregen.

Je investering is afhankelijk van wat je met je werkgever afspreekt

 

Gemiddeld 8 sessies van 1,5 uur.

Opdrachten kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar houdt rekening met een tijdsinvestering van gemiddeld 1,5 uur tussen de sessies door. Dit is los van je eigen acties om al stappen te zetten. 😉

Voor een traject betaal je 1200 euro exclusief BTW en reiskosten.

Je kunt ook in delen betalen:  4 opeenvolgende maanden 300 euro per maand exclusief BTW en reiskosten.

Indien er geen ruimte beschikbaar is bij je werkgever betaal je de kosten van het huren van een coachruimte.

Wat zeggen anderen na een individueel traject

 

‘Lisa heeft mij aangezet tot nadenken door haar krachtige en objectieve vraagstelling. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in hoe ik met dingen omga en hoe ik kijk naar mijn toekomstige loopbaan op korte en lange termijn.’

‘Lisa biedt maatwerk op alle fronten: in tempo, intensiteit, waar de nadruk in het traject moet liggen.’

‘Lisa is heel invoelend, empathisch. Dat is wat ik verwacht van een coach, maar zij maakt dit ook waar. Een hele fijne, luisterhouding.’

‘Lisa komt uit gemeenteland en weet waar medewerkers in een politieke organisatie tegenaan lopen, zij snapt wat gemeentelijk professionals nodig hebben.’

‘Ik ben in mijn kracht gezet, met als direct resultaat een nieuwe baan!’

‘Lisa is eerlijk en laat je volledig in je waarde.’

Veel gestelde vragen

Waar spreken we af voor de sessies?

De sessies vinden zoveel mogelijk plaats in je eigen gemeentehuis. Voor jou vertrouwt en dichtbij. Mocht jij dat niet prettig vinden (en nu tijdens de Corona-maatregelen) is het ook mogelijk online af te spreken via Zoom, een coachruimte te huren of af te spreken op een openbare plek. En wandel coaching is ook een aanrader!

We spreken dat steeds samen af, waarbij onze beide belangen steeds meewegen. Ik heb geen eigen praktijkruimte, maar wel een auto. 😉

Wie kan ik bij mijn werkgever vragen om de kosten te vergoeden?

Over het algemeen beslist je directe leidinggevende. Vind je het bezwaarlijk om dit aan je leidinggevende te vragen, dan kun je terecht bij Personeelszaken / HRM / P&O. Zij zijn deskundig en adviseren over kosten voor ontwikkeling. Vaak is er zelfs een apart potje voor, waardoor je leidinggevende er geen ‘last’ van heeft.

Wat vergoedt een werkgever meestal?

Dat is natuurlijk afhankelijk van het beleid in jouw gemeente. Maar meestal worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Ga er wel vanuit dat je werkgever van jou ook een investering vraagt. Dat kan in de vorm zijn van tijd en/of geld.

Wanneer moet het traject zijn betaald?

Voor aanvang van de eerste (betaalde) sessie verstuur ik de factuur naar je werkgever of een betaalverzoek aan jou. Is die niet betaald binnen de daarvoor gestelde termijn dan stop ik het traject totdat de betaling binnen is.

Voor de werkgever heb ik nog een andere optie. En dat is de strippenkaart. Neemt jouw werkgever bij mij een strippenkaart af, dan tekenen wij steeds aan het einde van een sessie een strip af.

Kan er ook in delen worden betaald?

Geen probleem. Jij (of je werkgever) betaalt dan 4 opeenvolgende maanden 300 euro per maand exclusief BTW en reiskosten.

Hoeveel tijd kan ik rekenen voor het huiswerk?

Dat is afhankelijk van de opdrachten die je krijgt en hoe jij te werk gaat. De investering kan voor iedereen dus anders zijn. Gemiddeld ga ik uit van een tijdsinvestering van ongeveer 1,5 uur tussen de verschillende sessies door. Mijn ervaring is dat je het huiswerk meestal in je eigen tijd doet. Hoe beter en consequenter je dit doet, hoe meer je uit je traject haalt!

Ik vind het best spannend. Kan ik eerst kennismaken voordat ik mijn werkgever informeer?

Natuurlijk is dit spannend!

Ja, standaard starten we met een gratis sessie. We kunnen dan kennismaken en als dat goed voelt, samen besluiten om het traject te starten.