Wie is Loopbaancoach WaarTalent

Over mij …

Jarenlang heb ik vastgehouden aan mijn rol van personeelsadviseur. De gemeentelijke organisatie waarin ik werkte veranderde en ik ook. De rol paste mij steeds minder. Maar ja, ooit had ik daar voor gekozen en zelfs voor gevochten. Dat is wat ik kende en wat dus veilig voelde. Loslaten en een andere keuze maken was voor mijn gevoel geen optie. Ik vroeg mij af, ‘wat dan?’ en ‘hoe dan?’

In deze situatie keerde ik terug naar de waan van de dag en deed ik mijn werk,  maar ik voelde mij niet meer trots op mijzelf. De energie vloeide langzaam maar zeker weg en ik werd onrustig, onzeker (‘doe ik het wel goed genoeg?’), ontevreden en ging klagen. Zo heeft mijn omslag een tijdje in de lucht gehangen. Maar tot een keuze kwam ik niet.

Ommekeer

Het letterlijk uitspreken ‘dat ik niet meer trots was’, bij een workshop over werkplezier was het begin van mijn ommekeer. Ik kreeg een opdracht om mijn ideale werkdag te beschrijven, waarop ik een plan maakte voor mijn toekomst. Toch durfde ik het nog steeds niet, omdat ik bang was voor de gevolgen die ik niet kon overzien.

In een gesprek met een nieuwe teammanager kwam aan de orde wat mijn toegevoegde waarde was in de nieuwe opzet van ons team. Ik kon mij op dat moment niet meer verenigen met de ideeën die de organisatie had van mijn functie. Ik sprak uit dat ik het anders wilde en deelde mijn idee over het zijn van zelfstandig loopbaancoach. Van daaruit is een en ander gaan stromen en kon ik eindelijk écht in gesprek over mijn toekomst.

Stoere stap

Inmiddels wist ik wat ik wel wilde en door mijn gevoel daarover uit te spreken, kon ik uit een situatie komen die niet (meer) goed voor mij was. Achteraf gezien best een stoere stap! Ik heb dat gelukkig niet helemaal alleen hoeven doen. In de aanloop er naartoe had ik een coach, bij wie ik mijn gedachten en gevoelens kon ordenen. Dat heeft mij enorm geholpen om los te komen van mijn zogenaamde ‘zekerheden’ en trouw te blijven aan mezelf in plaats van trouw te zijn aan mijn werkgever.

Groei

Terugkijkend ben ik in de periode die volgde persoonlijk enorm gegroeid. Mijn onzekerheid heeft plaats gemaakt voor kracht. Ik weet waar ik voor sta, wat ik wil en ga ervoor! De keuzes die ik nu maak zijn in lijn met waar ik zélf naar toe wil. Ik wil mensen verder helpen in hun loopbaan en ontwikkeling. En ik wil een eigen bedrijf neerzetten waar ik trots op ben en waarin ik als persoon mijn ei kwijt kan. Mijn focus is helder. Mijn angsten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo fijn!

Dit proces in mijn werkzame leven heeft in mijn privéleven een mooie parallel. Ik ben van Zumba® ín de groep naar Zumba® instructeur vóór de groep gegroeid. Ook daar moest ik aan de slag met mijn angsten. Eigenlijk door mijn angst in de ogen te kijken en te gaan doen. Elke week weer voor de groep en mijzelf in al mijn kwetsbaarheid laten zien. Oefenen, oefenen, oefenen. En hee, het gaat steeds beter! En het geeft mij zoveel plezier!

Bij mij hebben veranderingen vaak tijd nodig. Als alle puzzelstukjes op tafel liggen dàn kan ik in een oogwenk een keuze maken. Twijfel en angst voor het onbekende maakten lange tijd dat ik bleef waar ik was en dat ik persoonlijk niet meer kon groeien. Toen ik inzicht kreeg in mijzelf en kon onderkennen dat het niet goed ging viel de angst langzaam weg. Door mezelf steeds meer te laten zien word ik nu steeds sterker en ben ik weer trots!

Als je me zou kennen dan weet je:

  • Dansen is mijn passie! Na jarenlang wedstrijden te hebben gedanst in het verleden – assisteer ik sinds 5 jaar bij het geven van stijldans lessen. Ik geef daarbij anderen het plezier van dansen en leer mensen te vertrouwen op zichzelf. Ik zou dat voor geen goud willen missen! 
  • Ik ben gecertificeerd Zumba® instructeur (ZIN) en geef Zumba® work-outs. De afgelopen periode ben ik van ín de groep naar vóór de groep gegroeid. Daarvoor oefen ik bijna elke dag, omdat ik het zo leuk vind om te dansen en omdat ik steeds beter wil worden. 
  • Ik houd van windsurfen, maar doe dat veel te weinig.
  • Ik lees op dit moment het boek: ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Ik vind dat een mooi gedachtegoed.
  • Had je het al gemerkt? Blauw is mijn lievelingskleur.
  • Ik ben zacht richting de mens, maar zakelijk op de inhoud.
  • Ik word blij als mensen zélf hun acties gaan nemen en ik ze daarbij heb kunnen helpen.
  • Ik ben dankbaar en trots op de stap die ik heb gezet om mijn veilige loopbaan bij de gemeente te vervolgen als zelfstandig loopbaancoach. Een sprong in het diepe, waar ik lang de moed niet voor had!