06 40469790 info@waartalent.nl

Wie is …

 

Ik ben Lisa van den Berg. Trotse eigenaar van WaarTalent Loopbaancoaching!

Omdat ik een mensenmens ben en graag een beroep wilde leren waarbij ik mensen kon helpen, heb ik in het verleden gekozen voor de HBO opleiding Personeel en Arbeid.

Uiteindelijk na een jaar of 5 werkervaring te hebben opgedaan binnen Personeelszaken, solliciteerde ik bij de gemeente. De gemeente stond en staat bekend als een zekere werkgever. Voor mijn van oorsprong introverte en onzekere inslag gaf die zekerheid een stukje veiligheid.

Ik ben in die eerste jaren doorgegroeid naar de voor mij felbegeerde functie van Personeelsadviseur. Door de informele sfeer en de vele ontwikkelingsmogelijkheden ben ik 20 jaar gebleven. Ik heb veel verschillende teammanagers van veel verschillende teams binnen de gemeente geadviseerd.

 

Naast en in mijn functie heb ik me in de loop van de tijd steeds verder bekwaamd in het begeleiden van medewerkers in hun loopbaan en in conflictbemiddeling. Altijd de mens in de organisatie centraal. Steeds meer wilde ik daar ‘iets meer’ mee doen. Meer naar de menskant in plaats van de organisatiekant. Maar dan moest ik het idee dat ik van mijzelf had loslaten. Het willen zijn van personeelsadviseur. Ik had daar tenslotte voor gekozen! En ik wist niet ‘wat precies’ en ‘hoe’ dan? De zekerheid van mijn baan hield mij op mijn plek!

In de organisatie veranderde echter veel en mijn functie paste hoe langer hoe minder bij mij. De laatste jaren vond ik mijn werk langzaamaan niet meer leuk en ging ik meer en meer met enorme tegenzin naar het werk. Op zondagavond al het nare gevoel hebben, morgen weer te moeten werken. Klagen en mopperen op het werk. Ik voelde me zenuwachtig, machteloos en ontevreden. Ik ging de strijd aan met een interim teammanager die de zoveelste verandering wilde doorvoeren, waar ik geen vertrouwen meer in had. Ik had het gevoel het niet goed te doen. En ‘s avonds lag ik uitgeblust op de bank. Op een bepaald moment was ik niet meer trots op mijn werk en heb ik dat tijdens een overleg ook letterlijk uitgesproken. Auw!

Achteraf gezien het begin van een keerpunt.

We kregen een nieuwe teammanager en wéér ging er iets veranderen. Dit keer de opzet van ons team. En mij werd gevraagd wat mijn toegevoegde waarde was in de nieuwe opzet. Ik kon mij op dat moment niet meer verenigen met de ideeën die de organisatie had van de functie van personeelsadviseur. Ik sprak uit dat ik het anders wilde. En deelde mijn idee over het zijn van loopbaancoach. Van daaruit is een en ander gaan stromen en kon ik eindelijk in gesprek over mijn toekomst.

Door mijn gevoel uit te spreken, kon ik uit een situatie komen die niet (meer) goed voor mij was. Achteraf gezien best een moedige stap! Ik heb dat gelukkig niet helemaal alleen hoeven doen. In de aanloop er naartoe had ik een coach, bij wie ik mijn gedachten en gevoelens kon ordenen. Dat heeft mij enorm geholpen om los te komen van mijn zogenaamde ‘zekerheden’ en trouw te blijven aan mezelf.

Terugkijkend ben ik in de periode die volgde tot nu persoonlijk enorm gegroeid. Mijn onzekerheid heeft plaats gemaakt voor kracht. Ik weet waar ik voor sta, wat ik wil en ga ervoor! De keuzes die ik nu maak zijn in lijn met waar ik zélf naar toe wil. Ik wil mensen verder helpen in hun loopbaan en ontwikkeling. En – in mijn geval – een eigen Bedrijf neerzetten waar ik trots op ben en waarin ik als persoon mijn ei kwijt kan en waar ik in balans ben. Mijn angst om fouten te maken of de gedachten of ik het wel goed genoeg doe, zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo fijn!

Mijn visie is dat iedereen goed is zoals hij is. Iedereen heeft talent. Je ware talent is wat je van nature doet. En wat je van nature doet, gaat vanzelf. Ik treed mensen vanzelfsprekend open en respectvol tegemoet. Door te luisteren zonder oordeel en het stellen van de juiste vragen komen we samen tot het beste resultaat.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat:

  • Dansen mijn passie is en ik – na wedstrijden te hebben gedanst in het verleden – nu assisteer bij stijldans lessen. Ik geef daarbij anderen het plezier van dansen en leer ze te vertrouwen op zichzelf. En ik zal dat voor geen goud opgeven!
  • Ik gecertificeerd Zumba® instructeur (ZIN) ben en Zumba® work-outs geef. De afgelopen periode van in de groep naar voor de groep ben gegroeid. Daarvoor elke dag dansjes oefen, omdat ik het zo leuk vind en omdat ik steeds beter wil worden.
  • Ik van windsurfen houd, maar dat veel te weinig doe.
  • Ik altijd ga voor win – win oplossingen.
  • Ik zacht ben richting de mens, maar zakelijk op de inhoud.
  • Ik blij word als mensen zélf hun acties gaan nemen en ik ze daarbij heb kunnen helpen.
  • Ik trots ben op de stap die ik heb gezet om mijn veilige loopbaan bij de gemeente te vervolgen als zelfstandig loopbaancoach. Een sprong in het diepe, waar ik lang de moed niet voor had!