Een harde Lockdown.

De wereld om ons heen sluit zich. We gaan noodgedwongen minder de deur uit. We zien minder mensen. We zijn meer op onszelf aangewezen. De wereld om ons heen wordt letterlijk kleiner.

Ook onze innerlijke wereld wordt daardoor kleiner. Het voedt een stuk onzekerheid. We zijn minder geneigd om risico’s te nemen. De veiligheid (van de thuis werkplek) om ons heen voelt als een lekkere warme deken.

En dat alles heeft zo z’n gevolgen voor onze veerkracht.

Je mind is je krachtigste wapen als het gaat om groei. Door groots te denken kun je vanuit je voorstellingsvermogen groeien. Groots denken brengt je verder in het leven.

Een kleine wereld werkt beperkend.

Het jaar afsluiten met een stukje introspectie is niet erg. Sterker nog, dat is juist goed. De lockdown geeft ons enerzijds die kans. De kans om terug te kijken en te reflecteren.

Anderzijds denk ik dat het niet te lang moet duren. We raken gemakkelijk gewend aan die veilige deken. We hebben het nodig om ook weer vooruit te kunnen kijken en grootse plannen te maken.

Jij kan alles

Afgelopen weekend was de finale van Strictly Come Dancing. Stijldansen is mijn passie en mijn man en ik vinden het heerlijk om deze televisie show op de BBC te volgen.

De winnares was Rose. Rose is doof.

In de 13 weken van de show heeft zij laten zien dat je kunt dansen en een danswedstrijd kunt winnen, zélfs als je doof bent!

Een van de juryleden (Motsi Mabuse) zei het heel mooi:

‘We are capable of doing everything we put our minds to!’

Je succes is niet afhankelijk van je beperking, maar van je gedachten daarover. Geloof daarom in jezelf. Jij kunt alles bereiken waar jij je ‘mind’ toe zet. Geloof het en doe het. Want jij kan het!

Introvert

Heb jij een introverte persoonlijkheid dan ben jij bekend met een kleine innerlijke wereld. Je voelt je vaak onzeker over wat jij kan of doet. Over het algemeen vanuit de gedachten die jij hebt over jezelf of wat jij denkt dat anderen van jou vinden. Je beperkt jezelf en houdt jezelf daardoor onnodig klein.

Ik herken het hoor. Vorige week nog. Ik had mezelf voorgenomen een kerst/nieuwjaar wens op video op te nemen. Weer overviel het mij, hoe ik dan worstel met mijn eigen gedachten en daar toch weer onzeker van word.

Maar ik ben inmiddels zo ver dat ik niet meer luister naar die gedachten. Ik wíl het niet meer. Ik wil gewoon kunnen doen wat ik mij voorneem. Zonder mezelf te beperken.

Die video is er trouwens gekomen. Je kunt mijn wens hier bekijken. 😊

Oja, herken jij in jezelf een introvert? Om jou te helpen groeien ben ik een nieuw Ebook aan het schrijven, De Talentvolle Introvert. Ik denk dat ik dat wel kan.

Ik zou graag wat introverte persoonlijkheden willen interviewen. Wil jij je ervaringen als introvert met mij delen? Neem dan even contact met mij op via info@waartalent.nl

Wil jij het Ebook ontvangen? Je kunt je alvast aanmelden. Als je dat nu al doet dan ontvang je van mij – zoals je kunt zien in de video – een gratis cadeau. Het Ebook komt dan in je mailbox zodra het klaar is.

Voor 2022 wens ik jou toe dat jij gaat geloven in jezelf, dat je gaat groeien en dat jij gaat laten zien aan de wereld, wat jij allemaal in je mars hebt. Onvoorwaardelijk!

Talentcoach voor de introvert

Allemaal komen we een keer op een punt in onze loopbaan dat het even niet meer gaat. Je persoonlijke ontwikkeling stagneert of je ervaart vermindering van werkplezier. Je voelt aan alles dat er iets moet veranderen in je loopbaan, maar ook dat jij er alleen niet uitkomt. Je weet dat je meer kan dan je nu laat zien en vraagt je af hoe je passende loopbaankeuzes maakt. Je zoekt een coach in omgeving van Utrecht die je kan helpen nieuwe stappen te zetten in je loopbaan en ontwikkeling.

Ik ben Lisa van den Berg, loopbaancoach in Woerden. Ik herken in jou de introverte medewerker die zich wil laten helpen om uit zijn/haar eigen schaduw te stappen. Als ‘Talentcoach’ geef ik je het vertrouwen in jezelf terug en coach ik je met het maken van keuzes in je loopbaan die passen bij jouw talenten.

Jij gaat dan eindelijk écht het werk doen waar jij energie van krijgt!

TALENT & LOOPBAAN COACH regio Woerden | Utrecht