Wat hebben anderen ervaren

Google reviews
5/5

Ik had moed nodig om een stap te maken naar Loopbaan coaching. Lisa is deze uitdaging met mij aangegaan. We hebben een prettige ‘wandeling’ gemaakt door mijn proces. Hierdoor sta ik weer krachtig als persoon in mijn werk. Ik ben liever voor mezelf geworden.

Zonder dit traject had ik deze stap nooit durven zetten. Echt heel blij met het resultaat! 😄

Zeer tevreden en er was na eerste gesprek al een klik. Alles verliep volgens mijn wens! Dank je wel Lisa.

Een traject bij Lisa is veel meer dan een loopbaantraject. Ik weet weer wat mijn drijfveren zijn, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Maar ook wat ik beter kan laten en waarin ik me kan ontwikkelen. Lisa is een echte professional. Ze stelde de juiste vragen, zorgde voor een fijne, vertrouwde sfeer waardoor ik me op mijn gemak voelde en open durfde te zijn. Lisa voelde goed aan wat ik nodig had om verder te kunnen en speelde daar op het juiste moment op in, zonder de regie over te nemen. Ik kijk weer met zelfvertrouwen en een brede blik naar de toekomst.

Curriculum Vitae

Lisa at WaarTalent helped me streamline my CV, to make my CV more acceptable for Dutch companies. Working with her makes me hopeful that I'll have a bright future ahead of me, she's so optimistic and a calm presence with a serious matter of careers and finding purpose. I'd refer everyone and anyone that needs help making their CV more dazzling.

Lisa kijkt heel goed naar hoe jíj bent en wat je nodig hebt, en biedt dan maatwerkbegeleiding. Ik zat vast na gebeurtenissen privé en een paar nare ervaringen op mijn werk. Ik was het vertrouwen kwijt in mezelf en in het soort organisaties waar ik voor werk. Door haar begeleiding durfde ik tijdens sollicitaties goed door te vragen op zaken die voor mij belangrijk zijn. Dat deed ik vanuit mijn kracht, omdat ik mezelf beter had leren kennen. Dat leidde tot een paar afwijzingen, maar uiteindelijk heb ik een werkgever gevonden waar alles paste. Ik ga nu weer met plezier naar mijn werk.

Lisa helpt je op een leuke en professionele wijze met het zoeken naar de toegangspoort van een nieuwe route voor je levenswerk. Lisa loodst het schip in deining naar kalmere wateren, waardoor er weer controle over de situatie ontstaat en je opnieuw kunt uitvaren.

Lisa heeft mij zeer geholpen met de loopbaancoaching. Ze luistert naar je en ik kon goed mijn verhaal kwijt. Daarnaast gaf zij mij tips en trics voor onder andere het solliciteren en opmaak CV en gaf zij mij meer zelfvertrouwen. Ik vond het heel prettig om Lisa als coach te hebben!

Door de gesprekken met Lisa en de opdrachten die ik kreeg om met mijzelf aan de slag te gaan ben ik tot de kern gekomen van mijn ontwikkelingsproces. Ik wist niet meer hoe ik verder moest en welke stappen ik kon gaan zetten om met mijn loopbaan en ontwikkeling aan de slag te gaan. Nu ik beter weet welke kwaliteiten ik in huis heb en waar ik mij nog meer in mag uitdagen om verder te ontwikkelen, weet ik ook welke stappen ik wil en kan gaan zetten. Lisa neemt de tijd en geeft coaching die bij jou past en dat helpt je om verder te ontwikkelen. Ik ben dankbaar dat ik Lisa heb leren kennen en ik heb veel van haar geleerd.

Ik ben het traject van Lisa begonnen, omdat ik het gevoel had dat ik stilstond in mijn ontwikkeling. Het veranderen naar een andere functie leek tegelijkertijd zo’n onmogelijk grote stap, dat ik er niet aan begon. Ik wist ook niet wat ik leuk zou vinden. Tijdens het traject werd ik uit mijn comfortzone gehaald, kon ik kwetsbaar zijn en heb ik durven dromen. Stap voor stap kwam ik tot de antwoorden. Ik weet nu wat ik waard ben, waar ik blokkeerde en waar ik energie van krijg. Ik ben niet meer bang en heb het vertrouwen teruggevonden in mijzelf. Dit gaat mij helpen voor de rest van mijn leven.

Lisa is een coach die zich open, eerlijk en oordeelsvrij opstelt en een vertrouwde omgeving creëert. Ik voelde me vrij om alles te vertellen, niks was gek. Ik voelde me veilig en écht gezien. Je kan met Lisa lachen, ze drukt je op de feiten en heeft een positieve instelling. Ik kreeg feedback op echte gebeurtenissen op het werk. Sommige coaches zijn net robots waarbij je ziet dat het een soort trucje is. Dat was bij Lisa niet het geval.

Henny Verhorst
Lees verder
Lisa heeft een fijne, persoonlijke benadering. Ze durft zich ook kwetsbaar op te stellen, waardoor jij je veilig voelt.
SvD
Lees verder
Lisa is een prettige coach, met een open houding. Ik kon en mocht altijd mezelf zijn en voelde mij op mijn gemak.
L.B.
Lees verder
Lisa keek waar mijn behoefte lag en ging daar flexibel mee om. Zij heeft mij aangezet tot nadenken door haar krachtige en objectieve vraagstelling.
Vorige
Volgende

'Als een deur sluit, dan opent ergens anders een venster.'

Soms heb je alleen iemand nodig om je te helpen dat venster te vinden en daadwerkelijk te openen. Die iemand was/is Lisa voor mij. Zij heeft mij enorm geholpen in mijn bewustwording.

Lisa heeft mij geholpen focus aan te brengen in mijn loopbaan. Door de sessies weet ik beter wie ik ben, waar ik goed in ben en waar ik nog op moet ontwikkelen. Ook als je niet op zoek bent naar een nieuwe baan of werkgever zou ik iedereen dit traject daarom aanbevelen om jezelf te blijven uitdagen en ontwikkelen!

Lisa heeft mij door haar persoonlijke, flexibele en krachtige manier van coachen, geholpen om de focus aan te brengen in mijn volgende loopbaanstap. Met goede vragen, mooie stiltes en een inspirerende omgeving leidde Lisa me naar de antwoorden in mijzelf.

De coaching heb ik als heel prettig ervaren. Hoewel ik mijn werk nog steeds interessant vind, was ik vooral op zoek naar nieuwe energie en inspiratie. In de coaching gaf Lisa mij een mooie afwisseling tussen analyse en oefening, waarbij ze steeds een mooie manier wist te vinden om aan te sluiten bij mijn behoeftes. Zo werkte het voor mij bijvoorbeeld heel goed om te werken met beelden. Ik heb met haar hulp ontdekt welke verkleuring ik in mijn werk wil doormaken en hoe ik op persoonlijk vlak beter om kan gaan met lastige situaties. Ik raad het iedereen aan om op deze manier tijd in jezelf te investeren.

Lisa heeft ervoor gezorgd dat ik niet alleen als professional maar vooral als persoon ben gegroeid. Met haar persoonlijke aanpak heeft zij mij geholpen vorm te geven aan de volgende stap in mijn loopbaan. Ik gun en raad iedereen aan in zichzelf te investeren.

Door de instrumenten die Lisa gebruikt en de heldere uitleg die ze daarbij geeft, heb ik heel veel waardevolle zelfkennis opgedaan. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik heel graag een carrière switch wil maken. Lisa heeft een hele nuchtere manier van coachen. Haar training was precies de schop onder mijn kont die ik nodig had om er écht voor te gaan!

Bepaal zelf de koers van je werkzame leven

Wat was voor jou de aanleiding om de stap naar een loopbaancoach te zetten?

Ik haalde weinig energie uit mijn werk. Ik vroeg mij meer en meer af of het type werk (papierwerk en veel praten) en de type omgeving (politiek-bestuurlijk) écht bij mij paste. Ik moest niet sóms uit mijn comfort-zone, maar zat de hele tijd in mijn stresszone. De lol ging er daarom wel af. Tegelijkertijd; het was mijn eerste inhoudelijke baan die heel mooi paste bij de studie die ik zo leuk vond. Moest ik dit niet eerst langer uitproberen? Misschien zou er wel een kantelpunt komen, dat ik de lol van het werk zou inzien, er luchtiger tegen aan zou kijken zoals mijn collega’s… Maar door Lisa’s traject heb ik dat moment niet meer afgewacht.

Wat heeft het traject je persoonlijk opgeleverd?

Tijdens ons traject heeft Lisa door testjes en gesprekken gezorgd dat ik mij de vraag ging stellen: moet ik dit werk doen, of mag ik dit werk doen? Dat was de kern van mijn zoektocht: het mezelf mogen gunnen om te denken aan andere banen. We zijn helemaal teruggegaan naar de vraag waar ik ‘s ochtends mijn bed voor uit zou willen komen. Dat was een makkelijke! Door steeds weer terug te gaan naar die drive, werd het steeds gemakkelijker om te denken aan de verschillende opties die er waren in dat werkveld. Dat bleken er een hoop! Doordat ik nu wist welke type werk en welk type werkomgeving bij mij passen, kwam daar een steeds duidelijker beeld uit. Na een aantal maanden van reflectie, ben ik gaan solliciteren. En inmiddels heb ik mijn gedroomde baan!

Hoe kijk je terug naar deze periode, wat neem je mee?

Ik kijk heel goed terug op ons traject. Lisa heeft mij op kritisch maar vriendelijke wijze precies de vragen gesteld die ik mezelf niet durfde te stellen. Het was een heel effectief traject, omdat mijn zoektocht is opgelost. Maar de weg naar het einde van die zoektocht was óók heel leuk, we hebben altijd veel gelachen tijdens onze gesprekken. Dat laatste neem ik als belangrijke overtuiging mee: het is ook léuk om na te denken over een volgende stap in je loopbaan (en niet alleen maar ingewikkeld!) Verder ben ik heel blij met de fysieke herinneren aan ons traject; een moodboard, de voor mij zo belangrijke steen uit Costa Rica die nu een prominente plek krijgt op mijn bureau.. En natuurlijk een heel mooie eindrapportage waarin alles dat Lisa en ik bespraken, is gebundeld.

Coachee 

een jaar na afronding van het traject

Ik kijk zeer positief terug op mijn coachtraject. Lisa is een prettige coach, met een open houding. Ik kon en mocht altijd mezelf zijn en voelde mij op mijn gemak. Hierdoor heb ik alles bespreekbaar kunnen maken wat ik wilde. De flexibiliteit in de invulling van de sessies, zowel qua inhoud als in de vormgeving, spreken mij enorm aan en is op maat gemaakt. Van een (voor mijn gevoel) vage startvraag, sta ik nu sterker in mijn schoenen en weet ik waar ik naartoe wil. Ik ga met een positief en sterk gevoel een volgende stap maken in mijn loopbaan. Ik gun een ieder zo’n fijn en mooi traject en zou het daarom zeker aanraden.

Vaak weet je wel waar je naar op zoek bent in werk. Onbewust, ergens van binnen. Maar dat bij jezelf te zien, en te benoemen, daar zit de moeilijkheid. Lisa hielp me daarmee. Op een gemoedelijke manier liet ze me aan de hand van de juiste vragen en opdrachten in de spiegel kijken. Door haar antwoord te geven, gaf ik tegelijkertijd mezelf meer inzicht in wat bij me past. Daarin ligt haar kracht. Ze weet op ongedwongen wijze scherp te krijgen wat voor mij nog vaag was. Het maakt het makkelijker voor me om te sturen op mijn loopbaan, met meer werkgeluk tot gevolg. En dat gun ik iedereen.

'Gedurende mijn traject is veel gebeurd. Lisa keek waar mijn behoefte lag en ging daar flexibel mee om. Zij heeft mij aangezet tot nadenken door haar krachtige en objectieve vraagstelling. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in hoe ik met dingen omga en hoe ik kijk naar mijn toekomstige loopbaan op korte en lange termijn. Ik ben in mijn kracht gezet met als direct resultaat een nieuwe baan. Ook de wandel coaching was een super waardevolle ervaring!'

Lisa is een goede luisteraar en weet met haar kennis van het werkveld goede adviezen te geven. Ze zorgt voor een vertrouwelijke sfeer en past het programma aan op waar jouw vragen liggen. Een echte aanrader!

Door de sessies weet ik wat bij mij past en heb ik meer zekerheid gekregen om een besluit te nemen. Eerst om weg te gaan bij mijn werkgever, vervolgens in de keuzes bij het solliciteren.

Lisa heeft wat je van een goede coach mag verwachten:

Zij heeft een mix van een luisterend oor gecombineerd met het kunnen zeggen waar het op staat. De menselijke en zakelijke benadering is bij haar mooi in balans.

Lisa is op analytisch niveau betrouwbaar. Ze filtert de juiste dingen, slaat het op en komt er procesmatig op terug. Lisa komt uit gemeenteland en weet waar medewerkers in een politieke organisatie tegenaan lopen, zij snapt wat gemeentelijk professionals nodig hebben.

Mark Goossens
Teammanager P&O Gemeente Woerden en kwartiermaker De Groene Hart Academie