Door de wind…

Door de regen…

Zo zingt Miss Montreal in haar mooie nummer. 

 

En ja, het is herfst!

Na het aanscherpen van de Corona maatregelen werken we weer zoveel mogelijk vanuit huis. Voordeel? Die wind en die regen hoeven we niet te trotseren als we naar het werk gaan…

Laptopje open en aan de slag!

 

Over herfst gesproken…

De herfst is een kleurrijk jaargetijde. De kleur van de bladeren verandert langzaam van groen naar geel of rood, omdat de zon minder lang op de bladeren schijnt. Paddenstoelen laten zich zien. Zij gedijen goed in vochtige grond. Bomen en struiken laten hun bladeren uiteindelijk vallen. Dit doen ze uit voorzorg, omdat ze in de winter slim om moeten gaan met voedingsstoffen.

In de herfst zijn vele vruchten en zaden klaar om geoogst te worden. Zoals appels en peren die rijp zijn. En eekhoorns, egels en vleermuizen hebben het druk met de voorbereidingen voor hun winterslaap. Zij verzamelen de gevallen nootjes en slaan ze op voor hun wintervoorraad.

De natuur verandert snel. Ze past zich aan aan de omstandigheden.

De herfst is het seizoen van de overvloed, maar ook van stilte. Het lijkt alsof er niets gebeurt, maar ongemerkt zijn er allerlei processen bezig.

De herfst is het seizoen om stil te staan en de balans op te maken in je leven en je werk. Welke kleurenpracht aan talenten heb jij te bieden en wat laat jij los?

De natuur heeft geen moeite met loslaten, het vertrouwt erop dat groei en bloei terugkomt als daar ruimte voor wordt gemaakt. De natuur vertrouwt erop dat wat gezaaid is, ook weer geoogst kan worden.

De herfst is de tijd om na te denken wat jij wilt zaaien voor de komende periode. Misschien is er een project wat je interesse heeft, waar je contacten voor kunt leggen. Misschien wil je de richting van je loopbaan veranderen en kun je kijken wie of wat je daarbij kan helpen. Welke zaadjes je ook plant, verzorg je ze goed, dan weet je zeker dat je er de vruchten van gaat plukken.

Door de drukte die wij mensen doorgaans ervaren gunnen we onszelf weinig tijd om tot rust te komen, te reflecteren en nieuwe plannen voor onze loopbaan te maken. In de waan van de dag gaan we maar door en door. Neem maar eens een voorbeeld aan de natuur en focus op de stilte in jezelf. Neem er de tijd voor. Je zult merken dat er in die stilte juist heel veel gebeurt. Je kunt jezelf er mee resetten.

Door emoties en gedachten toe te laten en aandacht te geven blijf je niet hangen in angst voor het onbekende. Laat dan los, zodat ruimte komt voor iets anders. Iets wat beter bij je past en waar je blij van wordt. Focus op wat jij graag zou willen. Waar jij trots op bent. Waar jij je energie in wilt steken. Heb vertrouwen in een goede afloop. Net als de natuur.

Zaai, zodat je vroeger of later kunt oogsten.