Elk jaar opnieuw laat de natuur los wat niet meer functioneert. Bomen en struiken laten het blad vallen en gaan in rust. De natuur bereidt zich voor op een tijd van innerlijke vernieuwing. Van herfst naar winter. Langzaam gaan we naar de nacht van het jaar. Uiterlijk is er rust, maar innerlijk is er groei.

De mens is onderdeel van de natuur en volgt eenzelfde proces. Automatisch geldt dat ook voor jouw ontwikkeling in je loopbaan. Het is nu tijd om terug te blikken, de balans op te maken en daar lessen uit te trekken.

  • Wat ben je in je werk tegengekomen. Hoe ben jij daar mee omgegaan? Wat waren je resultaten?
  • Hoe voelde jij je erbij?
  • Wat heeft je beziggehouden (en misschien nog steeds)?
  • Was er inspiratie en zin?
  • Wat is nog passend? Waar neem je afscheid van?

Door jezelf deze vragen te stellen kun je overzicht creëren en een nieuw plan gaan maken.

Een nieuw plan komt alleen maar tot uiting als er ruimte wordt gemaakt. Je kan wel oneindig nieuwe spullen kopen, maar je zal ook een keer moeten gaan opruimen. 😉 En dat is wat je in deze periode van het jaar het beste doet.

Loslaten wat jou niet meer dient. Dat is voor velen moeilijk. Ik merk dat regelmatig bij mijn kandidaten.

‘Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt.’

Loslaten is een lastig begrip. Het betekent dat er afscheid genomen moet worden.

Afscheid van wat niet levensvatbaar is. Opruimen van ballast.

Niet vasthouden van waar jij niet beter van wordt. Zoals haast. Word jij daar beter van? Nee? Loslaten!

Welke overbodige relaties, taken, gedachten en overtuigingen laat jij los?

Wat het je brengt dat weet je nog niet. Eerst moet er ruimte komen. Een leegte waarin je je ware zelf kunt gaan zien. Inspiratie krijgt. De nacht is waar de mooiste ideeën ontstaan. De winter in zijn slaap is waar de zaadjes zich voorbereiden op het moois dat komt. Neem de tijd en geef het je vertrouwen.

Nu is dan ook de tijd om jou daarbij te helpen. In eigen tijd, eigen tempo en los van je werkgever kun jij nu online reflecteren op je loopbaan en ontwikkeling. Door ruimte te maken zet jij straks met nieuwe energie je loopbaan weer in beweging.

Boek de online workshop: BOOST je loopbaan in 5 dagen. Gedurende 5 dagen ontvang je 2 lessen, met video’s en opdrachten in mijn leeromgeving. Klik verder voor meer informatie en reserveren van je plek.

Talentcoach

Allemaal komen we een keer op een punt in onze loopbaan dat het even niet meer gaat. Je persoonlijke ontwikkeling stagneert of je ervaart vermindering van werkplezier. Je voelt aan alles dat er iets moet veranderen in je loopbaan, maar ook dat jij er alleen niet uitkomt. Je weet dat je meer kan dan je nu laat zien en vraagt je af hoe je passende loopbaankeuzes maakt. Je zoekt een coach in omgeving van Utrecht die je kan helpen nieuwe stappen te zetten in je loopbaan en ontwikkeling.

Ik ben Lisa van den Berg, loopbaancoach in Woerden. Ik herken dat jij geen stappen zet, omdat je het stiekem niet durft. Als ‘Talentcoach’ geef ik je het vertrouwen in jezelf terug en coach ik je met het maken van keuzes in je loopbaan die passen bij jouw talenten.

Jij gaat dan eindelijk écht het werk doen waar jij energie van krijgt!

Talentcoach voor schijtlijsters