Al heel lang heb ik een grote wens.

Jaren geleden merkte ik – toen nog in mijn rol als HR adviseur – dat ik veel energie kreeg van de persoonlijke gesprekken die ik voerde met medewerkers. Vooral als er loopbaanvragen aan de orde waren. De stappen die mensen wel of niet in hun loopbaan zetten, hebben mij altijd enorm gefascineerd. Kwaliteit is belangrijk voor mij, dús wilde ik meer handvatten en technieken leren om medewerkers met loopbaanvragen goed te kunnen ondersteunen.

Ik heb in die periode voor een verkorte opleiding gekozen. Passend bij mijn HR rol op dat moment. Een hele fijne opleiding waar ik veel geleerd heb en waar ik de passie voor het loopbaanvak ben gaan ervaren.

Wat ik mij echter niet realiseerde was dat deze opleiding niet voldoende was om er ook erkenning als loopbaanadviseur mee te krijgen. Toen nog geen probleem, maar het ging later wel aan mij knagen.

Een paar jaar verder besefte ik mij steeds meer dat ik verder wilde als loopbaancoach. Een brede coach opleiding is daarvoor een belangrijke basis. En dat deze opleiding de benodigde erkenning zou geven was voor mij misschien nog wel belangrijker. Een keurmerk van kwaliteit.

Zo gezegd, zo gedaan. Zou je denken…

Met de brede coach opleiding in mijn broekzak (gelukkig volledig betaald door mijn werkgever) kon ik mij zonder enig probleem aanmelden bij de NOBCO. De Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Maar, dat wil(de) ik niet…

Ik wil(de) graag ‘erkenning’ door de NOLOC, beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Dus ben ik lid geworden van deze vereniging. Maar dat is niet genoeg, want dat is en voelt nog niet als échte erkenning. Een echte stap verder kan ik zetten door de procedure te volgen naar Register Loopbaanprofessional.

Die stap zetten heb ik lang uitgesteld, want erkenning is geen klik op de knop en klaar. Om mezelf Register Loopbaanprofessional te mogen noemen, moet ik voldoen aan allerlei voorwaarden. Nu heb ik besloten om daar het komende jaar voor te gaan.

En zo mijn grote wens in vervulling te laten komen!

Heb jij ook al jaren een diepe wens voor een bepaalde opleiding? Altijd op de achtergrond aanwezig, maar nog steeds geen realiteit? Bijvoorbeeld omdat je werkgever niet (volledig) betaalt en jij dat zelf niet kan. Of omdat de omstandigheden niet ideaal zijn? Of omdat jij simpelweg blijft uitstellen?

Nu is je kans! Want daarvoor is de STAP subsidie (STimulering Arbeidsmarkt Positie) in het leven geroepen. De overheid wil je met deze subsidie stimuleren een opleiding te volgen om jezelf te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Maar dan ben jij wel aan zet!

Per 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen van maximaal 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. Voor meer informatie over STAP klik je hier: https://stap.opleiding.nl/stapbudget

De subsidie aanvragen kan gelukkig op 5 momenten dit jaar. Na 1 maart ook nog op 1 mei, 1 juli, 1 september en 1 november. Stel dus, dat je nog niet weet welke opleiding jij graag zou willen starten, of welke loopbaan STAP jij überhaupt zou willen zetten.

Start dan nu eerst met uitzoeken wat jij wilt in je loopbaan, dan heb jij nog genoeg tijd om later dit jaar gebruik te kunnen maken van dit mooie cadeautje van de overheid. 😊

Neem contact op om samen te kijken hoe ik jou kan helpen je volgende loopbaanstap te definiëren.

Talent & Loopbaancoach

Ik ben Lisa van den Berg. Talent & Loopbaancoach.

Eerlijk en onafhankelijk coach ik introverte professionals om vol vertrouwen loopbaan keuzes te maken.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda