Gisteren was ik het zat. De hele dag werken, snel eten in huis halen, koken en daarna de grote boodschappen. Ja, ook als zelfstandig ondernemer loop ik daar tegenaan. Er moet nou eenmaal veel gebeuren. Niet anders dan bij jou, schat ik in.

Iedereen is het wel eens zat. Zeker als er veel van je gevraagd wordt. Zolang je dat zo af en toe ervaart is het niet zo’n groot probleem. Je laadt weer op na een dag vrij, het weekend of een lekkere vakantie. Ga je dat gevoel vaker ervaren, of misschien wel doorlopend, dan is er iets aan de hand. Een dagje bijtanken is niet meer genoeg. Je blijft futloos, moe en misschien wel geïrriteerd om niks.

Je kunt je afvragen waar dit vandaan komt. Is het fysiek of mentaal. Of een combinatie. Zijn er aanwijsbare redenen voor of is het vaag. Is het door privé omstandigheden of door werk. Een zware periode kan afgerond lijken, maar toch nog door kabbelen.

Eigenlijk zitten we met zijn allen in zo’n periode. Ongemerkt zijn de Corona maatregelen zwaar geweest. We mogen weer meer, maar toch ook weer niet. Je hoort het om je heen. We zijn het zat. Gelukkig is het (bijna) vakantie… en kunnen we even ontspannen.

En als het straks september is (ik moet er nog even niet aan denken hoor 😉) ga je dan gewoon weer verder op de oude voet? Vol energie? Wees eens eerlijk?

Droom jij in je vakantie (stiekem) van ander werk waarin jij helemaal tot je recht komt? Werk waarin jij al je kwaliteiten inzet en jij gewaardeerd wordt om wie je bent? Droom jij er (stiekem) van dat jij een moedige keuze maakt waardoor jij weer elke dag zin hebt in je werk? Werk ook niet meer voelt als werk?

Je kunt daarover blijven dromen. Zeker in je vakantie. Is ook fijn!

Je kunt ook jezelf in de spiegel aankijken en nu eens een keer in actie komen. En actie hoeft niet te betekenen dat je rigoureus het roer om moet gooien. Niet iedereen heet Lisa… 😉 (gelukkig maar).

Actie kan ook zijn dat het werk dat je al doet leuker wordt omdat jij bewust stuurt naar wat bij je past. Ook daar is lef voor nodig, overigens. En weten wat je goed kan en wat bij je past!

Wil jij weer zin hebben in je werk? Droom dan niet alleen tijdens je vakantie, maar zet ook de eerste stap. Kom kennismaken met mij en met wat ik voor je kan betekenen.

Fijne vakantie!