We leven met z’n allen in een lockdown. De maatregelen zijn verscherpt en weer wordt er gesproken over verdere beperkingen.

Om lichaam en geest gezond te houden is het normaal gesproken al belangrijk om in beweging te blijven. Nu meer dan ooit is dat het geval. Maar ga er maar aanstaan. Sporten kan nergens. Behalve individueel. Dagelijks een wandelingetje maken is wat je veel mensen ziet doen. Ik doe dat ook. Elke dag een half uur naar buiten. Dat is wat mij betreft dan ook het absolute minimale.

Naast de lichamelijke beweging en het zuurstof door even buiten te zijn, is wandelen ook goed voor je geest. Je kunt even loskomen van de dingen van de dag. Hoe die dag er voor jou ook uitziet.

Ik merk zelf steeds meer dat alle dagen op elkaar beginnen te lijken. Ik heb mijn werk. Mijn partner werkt thuis. De kinderen (tieners) zijn thuis. Ik wandel elke dag. Verder kom ik nergens. Meer dan dat lijkt er niet te zijn. In mijn werk zoek ik mijn uitdaging. Want om geestelijk gezond te blijven, is wandelen alleen niet genoeg. Ik heb daar meer voor nodig.

Ik heb daarnaast geen werkgever waardoor ik structuur in de dag krijg. Ik kan mijn dagplanning als ZZP-er zelf bepalen. Maar ik heb gemerkt dat elke dag uitslapen mij niet motiveert. Sterker nog, ik word er lamlendig van.

Ik stel mijzelf dan ook elke dag een doel in mijn werk. Ik doe nieuwe dingen en probeer uit. Ik volg leertrajecten op de onderwerpen waarin ik wil groeien in mijn werk. Dat houdt mij scherp. Zo hoop ik nú grote stappen te kunnen zetten, om voorbereid te zijn op een veranderde toekomst. Een veranderde toekomst waar ik dan wel zélf invloed op heb gehad! 😊

Tegelijkertijd ben ik daardoor in beweging. Ben ik aan het leren. Beweeg ik mee met de razendsnelle ontwikkelingen van dit moment. Het houdt mij geestelijk gezond.

Hoe gebruik jij deze periode? Zijn alle dagen voor jou hetzelfde? Ben jij nog aan het leren? Bereid jij je voor op de periode dat we weer meer mogen? Zorg jij voor ontwikkeling in je werk of privé? Al is het maar door een muziekinstrument te leren spelen. Of na te denken over wat jij eigenlijk wilt in je werk. Je loopbaan. Je leven.

Het leven kan je overkomen zoals tijdens deze vervelende periode. Je kunt er ook voor kiezen om het heft zelf in handen te nemen. Je kunt zelf kiezen hoe jij dit straks achter je laat. Ik kies in ieder geval voor gezond en vol perspectief!

En alleen wandelen is qua lichamelijke beweging voor mij dus niet genoeg. Ik dans daarom twee keer per week mee met mijn eigen online Zumba les via (een opgenomen) livestream. Voluit. Gewoon thuis. En wat voel ik mij heerlijk daarna. Vol met energie! En zo sta ik ook in mijn werk. Vol energie!

Ben jij de saaie dagen zat en wil jij ook energie halen uit je werk? Nu is de tijd om na te denken over de volgende stap in jouw loopbaan. Je kunt dat samen doen met mij. Zodat jij aan het einde van het jaar kunt zeggen dat je trots bent op wat jij dit jaar hebt bereikt!

Om het gemakkelijk voor je te maken, heb ik een Ebook geschreven. ‘Iedereen trots op zijn werk!’.