Het is nog druk voor de vakantie. Er zijn nog wat openstaande zaken af te ronden. Dingen klaar te zetten die tijdens de vakantie doorlopen. Overzichten te maken van wat na de vakantie opgepakt moet worden. Dit blog moet er nog uit, want dat stond nou eenmaal op de planning. En daarna…, LOSLATEN!

Het voelt nog wat dubbel. Het zijn drukke weken geweest. Maar nu is het dan toch echt tijd voor meer vrije tijd.

Het harde werken en de drukte vind ik overigens niet erg. Sterker nog, ik vind het heerlijk. De afgelopen periode was ik geïnspireerd. In korte tijd heb ik twee nieuwe projecten uitgedacht en uitgewerkt. Ik sta daarbij in de startblokken en voel gretigheid om het af te maken. Ik vind het daarom extra lastig om mijn werk los te laten. Ook al heb ik een aantal dagen van mijn vakantie ‘afgesnoept’ met werk, toch ga ik afstand nemen. Ik doe dat bewust. Omdat ik weet dat het goed voor me is.

Dit jaar is anders dan andere jaren. Nederland kleurt rood voor wat betreft de Corona besmettingen. Ik heb er helaas zelf ook mee te maken gehad. Vorige week zaten we met het hele gezin in quarantaine. Het voordeel van thuiswerken? Werk gaat ‘gewoon’ door. Twee testen verder mogen we gelukkig weer los.

Zelf blijven wij in Nederland dit jaar. Voor de zekerheid.

Geplande vakanties naar het buitenland gaan dit jaar misschien wel (weer) niet door. In ieder geval is er dit jaar voor veel mensen een stuk minder zorgeloosheid in de vakantie.

Desondanks is het goed om wèl afstand te nemen. Een paar weken ‘iets anders doen dan anders’ geeft energie. Geeft inspiratie. Geeft een nieuwe blik op de dingen die je gewend bent te doen. Je kunt je rust herpakken en de stress van je afschudden. Je laadt je batterij weer op.

Als jij normaal gesproken geïnspireerd je werk doet, dan zal dat waarschijnlijk genoeg zijn.

Echter is je werk sowieso te veel voor je, klaag je veel, werk je lange dagen waarbij je vaak over je grens gaat? Of kom je er tijdens werkdrukte niet aan toe om je regelmatig bewust af te vragen of wat je doet nog genoeg voldoening geeft?

Maak dan van de rustigere zomerperiode gebruik, door even pas op de plaats te maken. Door de temperatuur van je loopbaan te meten. Zodat je na de zomer gericht keuzes kunt maken.

Deze 5 vragen kun je jezelf stellen:

Waar ben je goed in?

Vraag je af wat je collega’s in jou waarderen of wat jij normaal vindt aan jezelf, omdat het je gemakkelijk afgaat.

Waar ben je nieuwsgierig naar?

Leren is de beste manier om met plezier te werken. Zit je in een bepaalde veilige routine, dan ben je waarschijnlijk uitgeleerd. Het wordt tijd om uit die comfortzone te stappen. Bedenk wat jij spannend vindt, maar ook interessant. Wat wekt jouw nieuwsgierigheid?

Waar wil je vanaf?

Elk werk heeft dingen in zich die je niet leuk vindt of die niet bij jou passen. Soms zit dat in hele kleine aspecten. Je hoeft niet alles vanzelfsprekend te accepteren. Wat zou je écht niet meer willen doen of ervaren?

Wat wil je behouden?

Je bent zo lang in je baan gebleven omdat er ook leuke onderdelen in zitten. Bijvoorbeeld de gezelligheid met je collega’s. Maar ook bepaald soort werk. Waar zou je wel meer van willen?

Wat wil je bereiken?

Een vraag die vaak lastig te beantwoorden is, omdat het makkelijker is om te zeggen wat je niet meer wil. Maar wat wil je wèl? Positief en actie gericht geformuleerd. Wanneer zou je dat willen hebben bereikt?

Deze vragen helpen je om na te denken over hoe je in je werk zit en geven input over je loopbaan. Om jou te helpen met deze en andere vragen en het maken van je loopbaanplan organiseer ik een Zomer Bootcamp.

Wil jij deze zomer gebruiken om eens goed te kijken naar waar jij staat in je loopbaan? En wil jij na de zomer meteen in de actiestand?

Doe dan mee!

De week van 16 t/m 20 augustus ga ik met een kleine groep gelijkgestemden 5 halve dagen KNALLEN! Niet online maar LIVE! Je motiveert en inspireert elkaar. Ik zorg dat je gerichte opdrachten doet en coach je persoonlijk naar je zingeving. Aan het einde van de Zomer Bootcamp heb jij een persoonlijk plan voor je loopbaan, waar je na de zomer direct mee aan de slag kunt. Zodat je loopbaan in een stroomversnelling komt!

De Zomer Bootcamp is nieuw in deze vorm en komt voor deze prijs niet opnieuw terug. Wil je meer informatie. Neem dan een kijkje via de knop.

Zie ik je de 16e? Fijne vakantie!