Of toch niet?

Volwassenen dromen gemiddeld een kwart van hun slaapduur. Meestal droom je dus ongeveer 2 uur lang. In onze nachtelijke dromen worden onze dagelijkse beslommeringen verwerkt. In een droom gebeuren vaak dingen die in het werkelijke leven niet kunnen. Je beleeft van alles.

Dus is het dan bedrog? Als je er vanuit gaat dat alles uit je droom realistisch is, zul je inderdaad vaak bedrogen uitkomen.

Je dromen zijn zeker niet zinloos. Dromen (ook dagdromen) zijn signalen vanuit ons onderbewuste. De beelden uit je dromen geven je inzicht in jezelf, helpen je de juiste stappen te zetten of belangrijke beslissingen te nemen. Ze helpen je op je weg naar wat komen gaat. Ze zijn je eigen voorspellers of voorgevoelens.

Je dromen brengen je op (nieuwe) ideeën. Grote of kleine wensen komen naar de oppervlakte.

Voor de meeste mensen is een droom te vaag en te groot. Maar maak je er een idee, een wens of een plan van, dan wordt het al concreter. Een wens is een bepaalde eigen hartstocht, waar je echt iets voor over hebt. Formuleer je deze positief, naar wat je wèl wilt, dan geeft deze je de juiste richting aan. Door te fantaseren kun je gaan realiseren!

De andere kant is ook waar: want wie denkt dat hij iets níet kan of dat hét niet kan, blijkt uiteindelijk meestal gelijk te krijgen.

Vervolgens zul je er zelf alles aan moeten doen om je wens, je droom uit te laten komen. Door er voor te werken, vanuit je gedrevenheid om je grote of kleine wens te bereiken, komen je dromen stap voor stap dichterbij. Dit proces kost tijd en energie. En nee, het komt niet vanzelf! Je doorzettingsvermogen zal op de proef worden gesteld.

Een droom is als een plantje dat gaat groeien. Geloof erin, geef het water en aandacht en je vergroot de kans dat je droom uiteindelijk uitkomt!

Je dromen zijn de brandstof voor je acties. Alles begint met een droom!

‘If you can dream it, you can do it!’

Jaren geleden zag ik mijzelf al gesprekken voeren in mijn eigen praktijk. Dit was nog in de tijd dat ik een opleiding tot mediator had gedaan en ik in dienstverband werkte. Die droom staat voor mij voor werken vanuit zelfstandigheid. Niet werken voor een ander, maar voor mezelf. Inmiddels ben ik inderdaad zelfstandig ondernemer. Die gesprekken voer ik nu als loopbaancoach.

Uiteindelijk heeft deze fantasie mij in meerdere momenten van mijn leven richting gegeven aan mijn keuzes. Alleen die praktijkruimte moet nog wel gebouwd worden. In mijn verbeelding staat ie er al. En hij zal er ook zeker komen, daar ben ik inmiddels van overtuigd.

Nog vroeger had ik de droom om een eigen dansschool te hebben. Jarenlang hebben mijn man en ik veel geïnvesteerd in stijldansen op wedstrijdniveau. De dansschool is er niet van gekomen, maar ik assisteer een dansleraar met danslessen en ben zelf Zumba-instructeur. Op die manier ben ik met mijn passie (dans) bezig, waaruit ik veel energie krijg. De droom van een eigen dansschool heeft mij geholpen om in een split second deze keuzes te maken.

Ik droom ook van een actief leven, dat in balans is. Geestelijk en fysiek. Dagelijks doe ik dan ook mijn best om een kleine bijdrage daaraan te leveren. Elke dag een plan.

En zoals mijn vader zegt:

‘Als ik geen plannen meer heb, dan kan ik maar beter dood zijn…’

Tuurlijk het kan niet altijd. Soms komen er dingen op je pad waarbij je je dromen een heel eind moet bijstellen. Zo heeft mijn zwager recent de diagnose ALS gekregen. Een doodvonnis, want een behandeling tegen deze slopende spierziekte is er nog niet. De gemiddelde levensverwachting na de eerste klachten is 3 tot 5 jaar. De dromen van hem en mijn zus gaan daarmee in rook op…

Wel komen er weer andere dromen voor in de plaats. Met onze familie hebben we een plan bedacht om iets goeds te doen. Wij gaan de HIERDAAGSE lopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ALS stichting. Want ALS patiënten hebben geen tijd te verliezen. Wil jij bijdragen? Dat kan hier!

Ik weet in ieder geval. Elke droom, groot of klein, geeft je richting. Geef de droom aandacht en hij wordt misschien ook wel werkelijkheid.

Wat zijn jouw toekomstdromen voor over één, drie of vijf jaar?

Een andere droom van mij, die binnenkort werkelijkheid gaat worden, is een online leeromgeving. Waarmee ik meer mensen kan helpen in hun loopbaan! Ik ben er volop mee bezig. Mijn planning? In juni komt er een 5 daagse online loopbaan boost. En in het najaar 2021 streef ik ernaar om een uitgebreid online lesprogramma klaar te hebben. Houd je het in de gaten?

Trouwens, inschrijven voor de 5 daagse loopbaan boost mag al. Stuur me een mail (info@waartalent.nl) en je bent er zeker weten bij!

Omdat ik weet hoe het voelt als je niet meer trots bent op het werk dat je doet, maar vooral ook als je niet meer trots bent op jezelf, heb ik een Ebook geschreven. Wil jij vanuit een vaag gevoel van onvrede, weten hoe je kunt starten met het waarmaken van je dromen in je werk?

Download dan mijn Ebook: ‘Iedereen trots op zijn werk!’ Want dat gun ik iedereen!