Het is koud, nat en winderig buiten. De dagen zijn kort en donker. Binnen is het lekker warm. Door het vele thuiswerken en de avondklok zijn we veel thuis. In onze eigen omgeving. In normale winters is het al heerlijk om je binnenshuis terug te trekken om te ontspannen. In je eigen coconnetje.

In deze huidige tijd van lockdown en avondklok wordt dat nog eens versterkt. Er zijn weinig ‘verplichtingen’ om er op uit te gaan. Weinig input van buitenaf. We zitten meer en meer in onze eigen kleine vertrouwde bubbel.

De winter is normaal gesproken al mijn minst favoriete seizoen, maar dit jaar valt het mij best zwaar. Het kost mij moeite om me te motiveren en focus te houden. De dagen lijken op elkaar.

Gelukkig weet ik dat het uiteindelijk wel weer goed komt. Want na de winter komt de lente. En de lente is het seizoen van hoop, van groei en bloei. De dagen worden dan weer langer en hebben een frisse verwachting in zich. De natuur gaat weer open na een periode van geslotenheid.

De natuur bereidt zich in de winter voor op de lente. In stilte. De bolletjes onder de grond hebben hun energie verzameld en vastgehouden, om als de tijd rijp is weer uit te kunnen groeien.

Alsof de natuur tijd neemt voor bezinning. Eigenlijk is dat heel mooi. Wij mensen lopen daar vaak aan voorbij. De waan van de dag regeert en zorgt dat wij maar doordenderen in plaats van even pas op de plaats te maken. En dat doordenderen slurpt onze energie leeg.

Hoe is het met jou? Dender jij ook maar door? Of heb jij deze periode al in je coconnetje gezeten om je energie te verzamelen en na te denken? Na te denken over waar jij naar toe wilt? Waar jij je energie op wilt richten? Zodat jij ook tot bloei kan komen als de tijd daar rijp voor is?

Nadenken over wat jij wilt in je werk en loopbaan kun je het best samen doen. Samen met een onafhankelijke coach zoals ik. Ik help je om inzicht te krijgen in jezelf en na te denken over hoe jij tot bloei wilt komen vanuit je eigen kracht. Zodat jij focus krijgt. Daarna kan je coconnetje weer open en kan jij met frisse energie het volgende seizoen in je loopbaan in stappen.

Straks kijk je weer terug op deze periode. Door deze tijd goed te gebruiken kijk jij met trots terug!

Wil jij samen aan de slag? Bel (06-40469790) of mail (info@waartalent.nl) mij!