Waar de één hele verhalen vertelt, maar amper wat op papier zet. Zo schrijft een ander vele kantjes vol.

Twee klanten, twee totaal verschillende voorkeuren. Ik verwonder mij over hoe verschillend mensen zijn. Iedereen heeft zijn eigen unieke mix van kwaliteiten en voorkeuren. En dat is zó mooi om te zien. Het starten van een traject is wat mij betreft dan ook een echt avontuur. Een ontdekkingstocht naar de mooie dingen van een ander.

Voor die ander en misschien voor jou, is een bepaalde voorkeur meestal vanzelfsprekend. Het helpt je, het gaat vanzelf. Onderdrukken heeft geen zin, dat maakt je alleen maar nerveus. Maar dat het een onderdeel is van wat jou uniek maakt, dat zie je dan niet altijd.

Wat wij veel meer geneigd zijn om te doen is ons zelf te vergelijken met anderen. Hoe doen anderen iets. Dat wordt dan je norm. Je legt jezelf langs de lat van een ander. Wat je in feite doet, is jezelf meten aan het talent van een ander.

Zo kijken introverte mensen vaak op tegen iemand met een ‘lekkere babbel’. Vervolgens maakt het ze onzeker. Omdat dat iets is waar zij zelf mogelijk moeite mee hebben. Hun talent zit bijvoorbeeld  op het vlak van introspectie, invoelen en aanvoelen. Overigens sluit het één het ander niet uit, he!

Tuurlijk! Iemand bewonderen om wat hij/zij kan, is alleen maar mooi! Zolang je maar uit blijft gaan van jouw eigen talent. Want ook dát mag er zijn! Iedereen is goed zoals ie is! Wat mij betreft maken al die verschillen de wereld mooi! 😊

‘Wees jezelf. Er zijn al genoeg anderen!’

– Loesje –

Om je loopbaan vorm te geven is het belangrijk om te weten wat jouw talenten zijn. Waar liggen je sterke en minder sterke kanten. Notabene de belangrijkste vraag om te beantwoorden als je gaat solliciteren. Toch is het niet voor iedereen gemakkelijk om die vraag te beantwoorden. Bescheidenheid kan in de weg zitten, of de gedachte dat er toch wel betere kandidaten zullen solliciteren…

Tja, als jij – door jezelf klein te houden door te vergelijken – jezelf niet laat zien, vanuit al jouw unieke kenmerken, zul je die baan inderdaad niet krijgen. Maar je gaat die baan ook niet krijgen als jij niet past bij die baan. Dan zijn er inderdaad ‘betere’ kandidaten. Puur omdat zij wel passen bij de baan, ook al hebben zij minder ervaring. En als zij dan ook nog in staat zijn hun onderscheidende talenten te laten zien, dan wordt het voor hen een makkie!

Naast dat het gemakkelijker is een baan te vinden als je weet wat bij jou past, is het zóveel plezieriger om te werken vanuit je talenten. Het kost je minder moeite en dus minder energie. Je krijgt ruimte om te leren en jezelf en jouw unieke talenten te ontwikkelen. En als jij echt goed op je plek zit, dan gaat dat je zelfs energie opleveren. Toch fijn om te weten als jij nu een energielek ervaart, nietwaar?

Kort samengevat:

  • Verwonder je over anderen, zonder te vergelijken.
  • Ken jezelf en blijf trouw aan wat bij jou hoort.
  • Zet je ware talent in de schijnwerpers en laat het groeien.
  • Stem je werk af op waar jij goed in bent.

Wat ik wens is een vriendelijke wereld, waar iedereen zijn echte unieke zelf kan zijn.

Met andere woorden: ga uit van je ware talent… 😊 En dat is precies waar mijn bedrijfsnaam voor staat!

Wil jij ook op ontdekkingstocht naar wat jou onderscheidt, zodat jij jouw talent in de schijnwerpers kunt zetten?

Kom dan nu in actie!