Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel films gezien als de laatste maanden tijdens de lockdown. Soms diepgaande films maar ook wel eens – op het eerste oog – oppervlakkige films. Zo keek ik laatst naar een film met een oppervlakkige diepgang. In ieder geval sloot het aan bij wat bij veel mensen gebeurt, terwijl ze het zich niet (helemaal) bewust zijn.

‘Jij weet niet wat je wilt…

Je bent zo bezig met zijn wat anderen willen dat je bent.

Jij weet niet wie jij bent…’

Het gaat over Ally. Uit de film: ‘What is your number?’

Ally heeft vele vriendjes gehad. Haar zus gaat trouwen. Ally vraagt zich af waarom het bij haar niet lukt om een relatie te behouden en gelukkig te zijn. Zij gaat haar eerdere vriendjes terugzoeken om te zien of ze zijn veranderd en ze mogelijk iets over het hoofd heeft gezien.

Al snel kunnen we zien dat Ally zich steeds aanpast aan de ander. Hecht hij aan sjiek, dan gaat zij zich zo kleden en gedragen. Geeft hij aan heimwee te hebben naar Engeland, dan gaat zij typisch Engels spreken. Wil hij dat zij met hem meereist over de wereld, dan zegt ze mee te gaan. Ze eet vegetarisch omdat hij vegetarisch is, terwijl ze gek is op vlees.

Thuis is zij zichzelf, vrij in haar doen en laten en gaat ongedwongen om met een flatgenoot die haar accepteert in alles wat zij is en doet.

Ze maakt poppetjes van klei in haar vrije tijd. Haar flatgenoot ziet dat en stimuleert haar om iets met dat talent te doen, nadat ze is ontslagen uit haar marketing functie.

De omslag komt voor Ally, als zij ziet hoe haar zus een leuk mens is geworden, doordat zij bij haar partner volledig zichzelf mag zijn. Juist omdat zij zichzelf is, vind Ally haar uniek. En dat maakt haar leuk!

Ally besluit om niet meer met vriendjes te gaan, waarbij zij zich anders voordoet dan zij is. Ze gaat zichzelf accepteren zoals zij is. Ze beseft vervolgens dat zij zichzelf kan zijn bij haar flatgenoot. Je begrijpt: eind goed, al goed!

Waarom vertel ik je dit? Niet in het kader van relatiebemiddeling. Nee, daar kan ik je niet bij helpen… Alhoewel je mijn advies, om jezelf te kunnen zijn bij je partner, natuurlijk ter harte kunt nemen… 😉

Ik wil je graag stimuleren om iets met jouw ware talent te doen, in je werk. En natuurlijk heb ik het dan niet over poppetjes van klei maken. Wat natuurlijk best mag, als jij daar gelukkig van wordt.

Het gaat erom dat je iets doet in je werkzame leven dat bij je past. Alleen dán ga je rust ervaren en kun je met focus en flow aan het werk. Werk voelt niet meer als werk, omdat het vanzelf gaat.

Ga daarom op zoek naar dat werk, waar jij je talenten in kwijt kunt.

Ontdek de werkgever (omgeving), functie (rol) en/of onderwerp (inhoud), waarin jij jezelf kunt zijn.

In mijn laatste blog ontdek je meer over deze 3 pijlers.

Die zoektocht kun jij aangaan door eerst te weten wie jij bent, scherp te hebben waar jouw ware talenten liggen, wat jij belangrijk vindt, interessant vindt en wat jij (zelf!) wilt bereiken in het leven. Het leven is tenslotte te kort om te blijven hangen in werk waarin jij jezelf niet kwijt kunt!

Ik ben loopbaancoach voor loyale werknemers, die graag eigen keuzes willen maken. Ik help je graag bij deze ontdekkingstocht naar jezelf, door een stukje met je mee te lopen. Als jij dat wilt, ben ik je sparringpartner in je loopbaan en ontwikkeling en reik ik je de tools aan in jouw proces. Zodat jij weer met frisse energie aan het werk kan.