Ooit heb ik een tekening gemaakt van mijn wens voor mijn toekomst. Wat wilde ik eigenlijk met mijn werkzame leven? Diep van binnen.

Ik wist het (toen) niet. Een tekening maken van iets waar ik geen beeld van had, vond ik dan ook enorm lastig. Nog los van het feit dat ik van mezelf vind dat ik niet zo goed kan tekenen…

Het was een individuele opdracht binnen een groep en iedereen was volop aan de slag, terwijl ik niets op papier kreeg. Eigenlijk wilde ik het niet doen. Ik liep erin vast. En toch kon ik er niet mee wegkomen. De trainster stimuleerde mij dan ook vooral iets op papier te zetten.

Nu weet ik dat zo’n opdracht je rechterhersenhelft ‘aanzet’, waardoor je vanuit intuïtie precies weet wat je te doen staat. Een hele krachtige methode. Juist omdat we zo gewend zijn om vooral met onze linker hersenhelft te werken.

Laatst kwam ik de tekening weer tegen. De uitvoering viel mij erg tegen. 🤔

Desondanks heeft in mijn hoofd de betekenis van het beeld dat ik had geschetst grote vormen aangenomen in de loop van de jaren. De boodschap van mijn innerlijke zelf is erg sterk gebleken. Deze tekening heeft in de rest van mijn keuzes in mijn loopbaan veel invloed gehad!

In mijn coaching trajecten werk ik heel graag met dit soort opdrachten. Ook daar merk ik dat coachees soms veel moeite hebben om tot een beeld over hun toekomst te komen. En toch lukt het uiteindelijk altijd. Ieder op zijn of haar eigen manier. En dat vind ik práchtig om te zien.

Steeds weer ben ik verrast door wat er tijdens trajecten allemaal naar boven komt. Grote doorbraken vinden er steeds weer plaats. Associaties, beelden, knutselwerken, tekeningen, powerpoints, metaforen. Allemaal even mooi. Vaak met grote betekenis voor de (toekomst van de) persoon in kwestie.

Deze losgekomen energie is in hoofd en lijf áltijd terug te halen. Zo krachtig is het.

Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om deze inspiratie van ons onbewuste intuïtieve zelf te verzamelen en te bewaren. En omdat de coachee midden in het proces zit met alle belemmerende gedachten die daarbij horen, doe ík dat. Ik beschrijf en bundel wat de ander allemaal ontdekt, ervaart, maakt en doet tijdens een traject.

Aan het einde van elk compleet loopbaan en ontwikkeltraject krijgt de coachee dan ook van mij een uitgebreide persoonlijke rapportage mee. Alle inzichten en resultaten in één document gebundeld.

Wil jij ook aan de slag met je loopbaan, omdat je voelt dat je meer te doen hebt in je werkzame leven dan er tot nu toe uit is gekomen. Bij een compleet traject ontvang jij ook zo’n mooie rapportage. Een weergave van wat jij allemaal hebt bereikt tijdens je traject.

Ook jij weet vervolgens wat jou te doen staat. Zodat jij gaat bereiken wat nu nog diep is opgeborgen in je onderbewuste.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda