In het kader van blijven door ontwikkelen heb ik vorige week de training ‘ChatGPT voor loopbaanprofessionals’ bij Aaltje Vincent gevolgd. Een echte hands on training.

Chat GPT is niet meer weg te denken als online ‘wonder’ hulpmiddel bij van alles. Maar HOE zet je Chat GPT in om naar een andere baan te bewegen? Dat vroeg ik me af.

Iedereen lijkt het zelf te kunnen, maar weet dan wel waar je op moet letten in je vraagstelling en in het antwoord dat je krijgt! Er komt namelijk iets meer bij kijken dan ik in eerste instantie dacht.

De training was voor mij een openbaring. Het inzetten van ChatGPT bij mijn loopbaan begeleiding kent voor mij nu geen geheimen meer.

Van ChatGPT kun je in de 3 verschillende fasen van het solliciteren naar nieuw werkgeluk ondersteuning krijgen. Dit is altijd aanvullend op persoonlijke loopbaan coaching.

 

Op welke manier kun je ChatGPT inzetten?

  1. De fase van arbeidsmarkt klaar zijn

Chat GPT denkt mee bij het zetten van een logische loopbaanstap; bij een carrièreswitch; bij het benoemen van vaardigheden die nodig zijn voor een bepaalde functie en Chat GPT kan helpen bij het onderzoeken van scholing of bijscholing.

  1. De fase van zichtbaar zijn en uitgenodigd worden

Chat GPT helpt je ingewikkelde vacatures en functietitels te begrijpen. Helpt met het genereren van (profiel) teksten op je CV. Zelfs het maken van een videoscript voor je video-sollicitatie wordt je gemakkelijk gemaakt. Chat GPT brainstormt met je mee als je op zoek bent naar goede vragen die je kan stellen in de voorbereiding van je netwerkgesprek. Chat GPT levert je input voor je motivatietekst in je sollicitatiebrief, die jij natuurlijk zo maakt dat het bij je past.

  1. De fase van het sollicitatiegesprek

ChatGPT helpt je in de voorbereiding van je gesprek te bedenken welke vragen jij kan stellen en welke vragen aan jou gesteld kunnen worden. Zo kom jij goed voor de dag tijdens je gesprek!

Chat GPT is een brainstorm tool en vormt een aanvullend hulpmiddel voor het vormgeven van jou loopbaan. Besef wel dat Chat GPT geen up to date informatie bevat!

Op het moment dat je weet wat je wilt en je wil de stap zetten naar solliciteren dan is een goed Curriculum Vitae onontbeerlijk. Wat je nodig hebt is een CV waarmee je wordt uitgenodigd aan de sollicitatietafel.

Door jouw CV samen te maken, haal je jouw blinde vlekken uit je CV. Dat is een persoonlijk proces dat je het liefst samen met een professional doet. ‘Je doet jezelf namelijk altijd tekort bij het opstellen van je eigen CV’. Aldus Aaltje!

Wil je samen met mij én ChatGPT aan de slag om je CV een upgrade te geven, zodat jij aan de sollicitatietafel wordt uitgenodigd? Boek dan nu 3 sessies. Omdat WaarTalent 5 jaar bestaat, geef ik gedurende het eerste kwartaal van 2024 een aantrekkelijke korting op ‘Je Ware Actie’.

Zo investeer je in jezelf, zonder direct een volledig loopbaantraject te starten!

Wil je liever eerst kennis maken om mogelijk een loopbaantraject te starten?

Even voorstellen...

Ik ben Lisa van den Berg. Eigenaar van WaarTalent Loopbaancoaching en Register Loopbaancoach (NOLOC).

Ik help je – om vanuit jouw ware talenten – vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken. Jouw loopbaan komt (weer) in beweging en jij floreert in je werk. Jij vindt werken weer leuk!

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda