Beeldspraak verwoordt vaak goed wat er is. Deze beeldspraak van David en Arjan wil ik graag met je delen omdat het zoveel zegt.

Stel je voor:

Je staat aan de voet van een berg en je kijkt omhoog.

Je voelt je aangetrokken tot de top. Daar ligt het geluk, weet je heel zeker, want dat spiegelt de maatschappij je elke dag voor. Bovendien heb je veel reden om het bedreigende dal waar je je in bevindt, het aanmoddermoeras vol moeten en monsters, te verlaten. Je staat al te lang in de gevaarstand, overlevend en steeds op je hoede – en je besluit dat het nu tijd is voor jou.

Je beklimt de prestatiepiek van de berg. Precies zoals het hoort voldoe je aan de verwachtingen van de maatschappij en aan het dwingende verlangen van je ego. Je presteert. Je maakt carrière, je jaagt op je doelen, je maakt je ouders trots en je borstkas groter. Ik doe ertoe, voel je. Zie mij.

Zo nu en dan ervaar je geluk. Als dingen lukken, als mensen enthousiast over je zijn, voel je die tijdelijke dopamine van individueel geluk. Maar er knaagt iets.

De top roept je steeds harder en zonder dat je het in de gaten hebt, worden je offers groter. Wat je intuïtie zegt, kun je niet langer horen.

Wie je ten diepste bent, ben je al lang vergeten.

De tocht naar de top put je uit.

Terwijl de geslaagde ‘Ik’ die je aan de wereld wil laten zien, alleen maar groter wordt, word je ware zelf juist kleiner. Tot je bovenaan staat en achter je façade verdwijnt. Je bent het beeld geworden dat anderen van je hebben, opgepoetst en gelukt, maar helemaal alleen.

Is dit het nou, vraag je je af.

Er is hier niets.

Dan zie je in de verte nog een berg. De tweede berg voelt meteen heel anders. Daar gaat het niet om het doel, maar om de bedoeling. Daar gaat het niet om jezelf zijn, maar om er zijn. Daar gaat het niet om geven en nemen, maar om delen. Daar gaat het niet om beter zijn, maar om het goede doen.

Op de tweede berg gaat het niet om geluk, maar om vreugde.

Een diep, vrij en ongecompliceerd gevoel van innerlijke vrede, waarin het is zoals het is – en alles is nu goed.

Je snapt dat je eerst naar beneden moet, het oncomfortabele dal weer in. Maar in plaats van dat dit je afschrikt, voel je dat het je aantrekt. Je weet waarom je dit doet. Je kunt de top van de tweede berg niet zien, maar je voelt ook dat je die niet zo interesseert.

De berg zelf, ís de bedoeling.

Het onderweg zijn, ís de les. 

Het pad ís thuis.

Op de dag dat het leven niet meer over jou hoeft te gaan, kan het écht beginnen.

Waar de meeste persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s gaan over de eerste berg, draait Miracle Roadmap om de tweede berg.

We gaan aan de slag met een manier van kijken, voelen, denken en vertrouwen die alles voor je kan veranderen. Met thema’s zoals:

  • Je Mentale Staat, ofwel: je bewustzijn,
  • Liefde, dit gaat over alle soorten relaties, met jezelf, anderen en de wereld,
  • Roeping, ofwel: je carrière in een nieuwe betekenis en
  • Rijkdom, dit gaat over leven in overvloed.

En deze ontdekkingsreis willen David en Arjan van ‘365 dagensuccesvol’ ook graag met jou delen!

Omdat we veel vragen krijgen van mensen die Miracle Roadmap eerst een keer willen ervaren, organiseren we dit najaar twee keer een bijzonder Miracle Roadmap Introductie Seminar.

Dat is een seminar van een paar uurtjes waarin we je door middel van indrukwekkende kernoefeningen en inzichten uit ons Miracle Roadmap programma helpen om superhelder te ontdekken wat je in je leven anders kunt doen en om te kijken of Miracle Roadmap een logische volgende stap is.

En wanneer je nu een kaartje koopt, krijg je er tijdelijk een tweede kaartje bij.

Wil jij de route van de tweede berg lopen en ben je benieuwd of Miracle Roadmap ook bij jou past? Kom dan naar het Introductieseminar en ontdek in een halve dag de Magie van Miracle Roadmap.

>>Bestel je ticket met korting hier (en ontvang nu tijdelijk een tweede ticket (GRATIS!)

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reserveer vandaag nog jouw plek!

Namens David en Arjan en Team 365 dagen succesvol

>>><<<

Wil je liever direct persoonlijk aan de slag met een onafhankelijke en erkende loopbaancoach? Maak dan een afspraak voor een klikgesprek.

Hoi, ik ben Lisa...

Als Register Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda