Regelmatig zit het in je hoofd. Je zou wel eens wat anders willen doen. Maar wat dan?

Wat past er eigenlijk bij jouw talenten?

Waar word jij eigenlijk blij van?

Waar krijg je die voldoening uit?

En vervolgens: Waar vind je dat?

Veel te ingewikkeld om allemaal over na te denken. Eigenlijk heb je het toch zo slecht nog niet…

Dus doe je niets.

Je bent niet alleen. Veel van de mensen die ik coach, komen met precies deze vragen bij mij.

Nieuwsgierig naar de statistiekjes met betrekking tot wanneer mijn coachees een nieuwe uitdaging vinden. Dacht ik:  ‘Daar duik ik eens in’.

Wat blijkt?

  • Ongeveer 32% van de gestarte coachees heeft binnen 6 maanden een nieuwe baan. Grotendeels al tijdens of vlak na afronding van een traject.
  • De volgende 19% vindt binnen het jaar iets anders.
  • Tussen 1 en 2 jaar nog eens ruim 32%.

Dat betekent dat totaal ongeveer 83% van mijn bestand binnen 2 jaar ander werk doet. Meer dan de helft binnen één jaar! Meestal bij een andere werkgever, maar zeker ook intern binnen de eigen organisatie.

Tijdens een traject (bijvoorbeeld: Je Ware Loopbaan) onderzoek je welke talenten je hebt. Je werkt aan je ontwikkeling. Je maakt je verlangens scherp en werkt aan wat je belemmert om een volgende stap te zetten. Vervolgens kom je dus in actie. Zit jij eenmaal in die flow, dan laat iets nieuws vaak niet lang meer op zich wachten. 🧡

Toch wachten de meesten lang met het starten van een loopbaantraject. Pas als het urgent genoeg is komen ze bij mij. Wat betekent dat er ondertussen steeds meer verlies van energie plaatsvindt.

Dus, herken je de gedachte dat je wel eens iets anders zou willen doen? Neem het serieus en kom een keer vrijblijvend kennismaken. Zodat ook jij straks vol vertrouwen (nieuwe) keuzes in je loopbaan maakt, zónder stress.

Hoi, ik ben Lisa...

Als Register Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda