De NOLOC Week van de Loopbaan stond dit jaar in het teken van #ontwikkelen. Vele loopbaancoaches hebben in september een gratis ontwikkelgesprek aangeboden om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met wat loopbaan coaching kan betekenen voor je ontwikkeling.

Waarom is ontwikkeling zo belangrijk?

Persoonlijke ontwikkeling heeft een positieve invloed op verschillende aspecten van het leven. Het draagt bij aan een gelukkig, gezond en vervuld leven. Het stelt je in staat om al je talenten te benutten en een positieve impact te hebben op jezelf en de mensen om je heen.

Door aandacht te hebben voor je persoonlijke ontwikkeling train je bijvoorbeeld je zelfbewustzijn waardoor je je bewuster bent van wat de reden is waarom je iets doet. Je fysieke en mentale gezondheid verbetert. Je motivatie wordt vergroot, waardoor je positiever in het leven staat. Je communicatie verbetert. Dit heeft vervolgens invloed op je relaties, je werk, je financiën etc… Je kunt heldere doelen stellen en een plan maken om in actie te komen.

Vanuit persoonlijke groei kun je je zelfvertrouwen en zelfrespect vergroten. Je veerkracht wordt groter, waardoor je de uitdagingen van het leven beter aankan. Door aan jezelf te werken, kun je anderen beter helpen en ondersteunen.

Waarom lukt het dan niet altijd?

Stress heeft een negatieve invloed op persoonlijke ontwikkeling. Stress kan het zelfvertrouwen en het zelfbeeld verminderen, wat van invloed kan zijn op je vermogen om uitdagingen aan te gaan en nieuwe ervaringen aan te gaan.

Langdurige stress kan leiden tot angst en andere mentale gezondheidsproblemen.

Stress kan de concentratie verminderen en de productiviteit verminderen, waardoor het moeilijk wordt om te focussen op taken en doelen.

Dit heeft een belangrijke negatieve invloed op je vermogen om nieuwe vaardigheden te leren en te groeien in je carrière.

Een Loopbaancoach stimuleert ontwikkeling.

In het kader van de Week van de Loopbaan heb ik verschillende ontwikkelgesprekken gevoerd, met als basis de Balans Kleurentest. Een leuke en doeltreffende manier om iemand kennis te laten maken met persoonlijke ontwikkeling. Je neem jezelf ten slotte altijd mee in je werk!

Gaat het met jou niet goed, dan gaat het ook niet goed in je werk. Het kost je moeite om scherpe keuzes te maken en in actie te komen.

Een Loopbaancoach zal dan ook altijd je persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Samen kijk je naar wat jij nodig hebt om verder te komen. Je komt verder in je persoonlijke ontwikkeling en dús verder in je (keuzes voor) werk.

In één van de gratis ontwikkelgesprekken kwam duidelijk naar voren dat ontspanning een cruciale factor voor haar was om weer te kunnen groeien. Haar volgende stap zit dus letterlijk in een stapje terug. Zij verwoordt het mooi naar aanleiding van het gesprek.

Het ontwikkelgesprek na de Balans Kleurentest heb ik als leuk en ontspannen ervaren.

Ik vond het fijn om de resultaten van de test ‘zwart op wit’ te zien, waardoor ik een goed en heel herkenbaar beeld van mijzelf heb gekregen.

Vooral de opmerking ‘groei vanuit ontspanning’ neem ik mee op mijn (loopbaan)pad!

Judith

Ervaar jij stress of energieverlies in je werk? Neem contact op voor een gratis klikgesprek.

Hoi, ik ben Lisa...

Als Register Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda