Ik wens je een fantastisch, mooi, gezond, sportief en natuurlijk een talentvol jaar! Mogen al je mooie dromen, wensen en doelen dit jaar uitkomen! ✨

We zijn al weer een paar dagen onderweg in dit nieuwe jaar en ik zat terug te denken aan de jaarwisseling. Op de een of andere manier is dat altijd een magisch moment. We kijken terug en blikken vooruit.

Heb je de oudejaarsconference van Claudia de Breij trouwens gezien? Fantastisch hè? Wat een talent.

Een WaarTalent!😉

Zij heeft ooit loopbaankeuzes gemaakt die perfect bij haar passen. Waarschijnlijk heeft zij ooit ontdekt dat zij met haar verhalen mensen kan vermaken. Zij heeft een natuurlijke aanleg voor het bedenken en vertellen van verhalen op een podium. Daarmee bereikt zij mensen en zet ze mensen aan tot nadenken. Zij laat daarbij haar hele wezen, haar ware zelf, zien. Zij is daarmee van betekenis!

Toch zal ze niet altijd geweten hebben dat dit haar zo goed past. Zij heeft deze talenten bij zichzelf ontdekt en is gaan uitproberen, oefenen, ontwikkelen. Daar is enerzijds ‘natuurlijk talent’ voor nodig, en anderzijds een omgeving waarin deze talenten tot bloei kunnen komen. Een omgeving waarin zij haar talenten kon gaan ontwikkelen en benutten. Ze is haar talenten steeds verder gaan uitbouwen.

Zij is allereerst tot inzicht gekomen wat haar Ware Talent was.

Het lastige is dat een in eerste instantie van nature gegeven talent niet per se een (al) zichtbaar of ontwikkeld talent is. Het is aanwezig. Maar jij bent je je er misschien niet van bewust. Het is nog niet volledig ontwikkeld.

Het hebben van talent is dus niet genoeg. Talent heeft oefening nodig. Zoals bij Claudia de Breij, maar ook zoals bij sport. Je wordt pas écht goed als je talenten de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.

Vaak heeft het begrip talentontwikkeling een negatieve inslag. Ontwikkelen impliceert dat je ergens niet goed in bent en dat je dat dan moet leren. Ik denk eerder dat talentontwikkeling staat voor het (h)erkennen van je talenten en tijd en aandacht besteden aan het ontwikkelen ervan. Iets wat je goed kan, of wat je goed af gaat, wat vanzelfsprekend is voor jou, nóg beter maken. Zodat het zichtbaar wordt. Zodat het meer kracht krijgt. Zodat je het bewust kunt inzetten.

Wat je talent ook is. Je talent heeft dus ‘voeding’ nodig. Stimulans om tot uiting te komen. Een omgeving waar je talent echt tot zijn recht mag en kan komen. Dat geeft groei. Dat geeft zelfvertrouwen. Omdat het werken vanuit je talenten meer vanzelfsprekend is gaat het je ook makkelijk af, wat bijvoorbeeld weer plezier en trots geven. Met jouw talenten kun jij écht van betekenis zijn!

Het is niet voor niets dat ik mijn bedrijf WaarTalent Loopbaancoaching heb genoemd. Passende loopbaankeuzes maak je vol vertrouwen vanuit je ware talenten en door je hart te volgen! Want jij mag er zijn, zoals jij bent. Ook jij bent een WaarTalent!

Als jij nog geen goede voornemens had voor het komende jaar, dan stel ik voor dat je begint met het ontdekken van Je Ware Talent. Want als jij weet wat jou uniek maakt, dan heb jij de eerste stappen gezet naar een fantastisch talentvol jaar. En dat hoeft heus niet op een podium, zoals Claudia de Breij dat doet. 😄

Ontdek Je Ware Talent in een kort ‘wie ben ik’ – traject.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda