In het midden van het land is de zomervakantie begonnen. Langzaam aan begin je te merken dat er minder verkeer is en dat het rustiger is in de straten.

Even een periode van minder zorgen en vooral plezier. Na een drukke periode op het werk is dat een zeer welkome afwisseling.

Of je nou ver weg gaat of dichter bij huis blijft, de vakantie is een periode van andere ervaringen opdoen. Als vanzelf ga je er vaker op uit. In binnen- of buitenland.

Je leest wat sneller een boek of gaat wat vaker buiten de deur eten. Je gaat lekker fietsen of een stad ontdekken. Alles is ineens mogelijk! 🧡

Daar waar je in je werk misschien geneigd bent om te werken vanuit een bepaalde routine, in de vakantie doorbreek je juist elke routine. En dat voelt eígenlijk best goed!

Toch gek hè! In het dagelijks leven ervaren we snel weerstand bij veranderingen terwijl we de veranderingen tijdens onze vakantie best gemakkelijk kunnen omarmen…

Het avontuur lonkt tijdens onze vakantie.

En misschien kunnen we van deze mindset, als we op vakantie zijn, best iets leren voor een mindset die we eigenlijk heel goed op ons werk kunnen gebruiken.

Zoals:

✔ De dingen eens anders doen dan anders;

✔ Nieuwsgierig zijn naar nieuwe manieren en oplossingen;

✔ Op ontdekkingsreis gaan bij je werkgever (of zelfs daarbuiten);

✔ Een onverwacht gesprek aangaan;

✔ Het avontuur in je werk opzoeken.

Wie weet wat je tegenkomt. Wie weet wat je leert. Wie weet wat je ontdekt. Elke dag opnieuw! Wat een plezier! 😍

Welk avontuur zou jij aan willen gaan, ná je vakantie?

Hoi, ik ben Lisa...

Als Talent & Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda