Yes! Vandaag is het feest en kan het de wereld in! 🎉✨

Vanaf vandaag mag ik mij NOLOC gecertificeerd Register Loopbaanprofessional (RL) noemen. 😍

En wat zegt dat dan?

Kwaliteit leveren vind ik belangrijk. Daar hoort wat mij betreft ook een keurmerk bij.

In feite mag iedereen zich (loopbaan) coach noemen. Er zijn tegenwoordig dan ook veel coaches.

Een keurmerk scheidt het kaf van het koren. Het geeft aan dat je serieus met je vak bezig bent en gerichte kennis en vaardigheden in huis hebt.

Er zijn daarnaast ook vele soorten keurmerken. Echter voor coaching in loopbaanvraagstukken, bestaat er wat mij betreft maar één! 😊

Die van de NOLOC, beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Het keurmerk van Register Loopbaanprofessional (RL) bij de NOLOC is een waarborg voor deskundige en adequate begeleiding in de loopbaan en is de afgelopen jaren steeds belangrijker voor mij geworden. Het is dan ook een beroepsregister specifiek voor loopbaanprofessionals.

👉  https://www.noloc.nl/wat-doet-een-loopbaanprofessional

Stap voor stap heb ik gekozen voor dit vak. Soms bewust en soms onbewust. Van jongs af ben ik geïnteresseerd geweest in de mens in een organisatie. Vanuit mijn langdurige HR ervaring ben ik steeds verder gaan specialiseren in loopbaanbegeleiding. Ik heb opleidingen gevolgd die mijn basis hebben verdiept en versterkt. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende soorten gespreksvoering en loopbaanbegeleiding.

Ik wist al heel lang van mijzelf dat mijn kracht op de 1 op 1 begeleiding zit. Toch heeft het nog lang geduurd voordat ik écht de stap durfde zetten om er mee aan de slag te gaan. De stap naar Loopbaancoach. Als zelfstandig ondernemer.

Ik vond dat ik (nog) niet goed genoeg was. En daarmee hield ik mijzelf klein, weet ik nu. 🙄

Toch hebben de omstandigheden bij mijn werkgever mij in 2018 het lef gegeven om een keuze te maken. Ik moest wel. Ik was op dat moment hard op weg naar een burn-out.

En die keuze van 5 jaar geleden heeft alles voor mij veranderd.

Vanuit het leveren van kwaliteit vond ik ook dat ik een brede coach opleiding nodig had. Van daaruit ben ik begonnen met het coachen van proefklanten. Al snel kwamen de échte klanten (coachees 😉).

Eind 2019 dacht ik ‘wel even’ te certificeren bij de NOLOC. Daar heb ik mij toen eerlijk gezegd best wel in vergist. Ik heb me er toen veel te gemakkelijk van af gemaakt en was er misschien ook nog niet écht klaar voor.

De afwijzing van de NOLOC eind 2019 gaf mij helaas een enorme deuk in mijn zelfvertrouwen. En met de periode van Corona – waarin 1 op 1 coaching ineens heel ingewikkeld werd – ging de tijd voorbij.

Een periode waarin ik mezelf heb kunnen bekwamen in het zelfstandig ondernemerschap. Dat dan weer wel. Want als je – als zelfstandig ondernemer – mensen wil begeleiden in hun loopbaan dan zul je er voor moeten zorgen dat ze je weten te vinden. 😄

Het opnieuw oppakken van de moed om te gaan voor erkenning bij de NOLOC heeft vervolgens door mijn eigen uitstelgedrag nog even geduurd. ‘Was ik al goed genoeg?’, bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik durfde niet meer goed…

Een jaar geleden ben ik stap voor stap begonnen om mij te verdiepen in wat er gevraagd wordt vanuit de NOLOC. De afgelopen jaren bleken de vereisten ook nog eens zwaarder geworden. En dat maakte dat ik me er écht toe moest zetten om te verzamelen wat nodig was.

Vorig jaar heb ik mij aangemeld bij een Kwaliteitskring van de NOLOC. Dat gaf me weer een boost. Het moest er (van mezelf!) toch echt een keer van komen. Ik wil het immers al zó lang!

En nu is het dan eindelijk zover! Ik heb doorgezet. Alle stukken en twee volledige casusbeschrijvingen zijn ingediend.

Na het officiële toets gesprek van vandaag mag ik mijzelf Register Loopbaanprofessional (RL) noemen.

Ik voel enorme trots!

Ben jij klaar met jouw uitstelgedrag en wil je nu eens écht stappen zetten in je loopbaan? Maak gratis en vrijblijvend kennis met mij en mijn aanpak.

Hoi, ik ben Lisa...

Als Talent & Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda