Regelmatig organiseren werkgevers teambuildingsdagen. Om te groeien. Om te verbinden. Om het team tot een team te smeden. Je kent ze vast wel.

Voor de één zijn dit gezellige dagen waarin je even niet ‘echt’ hoeft te werken. Je kunt bijpraten met je collega’s. Je leert van alles en krijgt een nieuwe kijk op jezelf, je werk en je collega’s. Weg van kantoor met een fijne lunch. Je hebt er zin in!

Voor de ander zijn deze dagen een ‘moetje’. Je moet allerlei opdrachten doen, waar je absoluut geen zin in hebt. Je wordt verplicht tot in gesprek gaan met die collega die je niet kent en waar je in het werk toch niks mee hebt. Je wordt uitgedaagd om mee te doen met irritante rollenspellen die je liever overslaat. En ondertussen blijft je werk liggen. Je hakken gaan in het zand!

Heb jij de neiging om je hakken in het zand te zetten?

Of heb jij er zin in?

Zowel positieve als negatieve gedachten beïnvloeden je gedrag en je gevoel. En vervolgens ook het (leer)resultaat. Hoe positiever jouw gedachten, hoe makkelijker jij uit je comfortzone stapt, nieuwe uitdagingen aangaat en leert. En andersom natuurlijk ook!

De manier waarop jij denkt, heeft invloed op je gedrag en op hoe jij je voelt. Op het moment dat jij je daar bewust van bent, zul je daarin zelf kunnen sturen. Want hoe vaker jij positieve gedachten denkt, hoe minder ruimte er zal zijn voor negatieve gedachten. Je beïnvloedt namelijk je onderbewustzijn.

Zie het als een tuintje dat vol staat met mooie bloemen, waardoor geen ruimte meer is voor onkruid. We willen toch allemaal wel een mooie tuin?

Maar hoe stuur je dan op positieve gedachten?

Stel jezelf een doel. Wat wil jij persoonlijk leren op zo’n dag. Formuleer dit Persoonlijk, in de Tegenwoordige tijd (alsof je het al hebt bereikt) en Positief. Voeg daar emotie aan toe. Schrijf dit kort maar krachtig op. En herhaal. Als het kan hardop. Voel en ervaar het ook alsof het al écht is. 🧡

Bijvoorbeeld:

Met moed en zelfvertrouwen stap ik naar voren en stel ik mij kwetsbaar op. Ik ben trots op mijzelf!

Je gedachte zal een zaadje zijn dat ontkiemt. Het zaadje verdrijft het onkruid.

Ik voorspel je dat je een fantastische bijeenkomst zult hebben! 💪

Wil jij stappen zetten in je loopbaan? Dan werkt dit ook. Ik help je graag je positieve mindset te ontwikkelen.

Hoi, ik ben Lisa...

Als Talent & Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda