Je toekomst wacht op jou… als jij er in gelooft!

Je kent dat wel. Je hebt dromen, verlangens en verwachtingen voor je toekomst, maar het wil steeds maar niet vlotten met die ideeën van je.

Ooit zou jij wel eens voor jezelf willen beginnen;

Ooit zou jij als hulpverlener of in de zorg willen werken;

Ooit zou jij je creativiteit de vrije loop willen laten…

Je doet het zelf al snel af als dat je nu eenmaal een ‘dromer’ bent. Jij bent nou eenmaal zo…

Ook je partner, vrienden, familie vinden dat je wel een beetje reëel moet blijven. Blijf maar met twee voeten op de grond. Dat is verstandig. 🙄

Je neemt vervolgens je droom niet meer zo serieus, want het is toch niet haalbaar, zeg je tegen jezelf. En jij gelooft dat.

Ken jij de ‘selffulfilling prophecy’?

Als jij gelooft dat een droom of idee niet haalbaar is, dan is dat ook zo. Je eigen voorspelling komt uiteindelijk uit. Het bereiken van een droom is namelijk geen toeval. Het is het gevolg van je gedachten en van je acties.

Andersom is het daarom ook waar.  

Als jij gelooft dat je een bepaalde droom of een bepaald verlangen in de wereld kunt zetten, dan zal jou voorspelling uitkomen. Jij zal – soms bewust en soms onbewust – naar jouw droom toe bewegen. Stapje voor stapje.

Dat klinkt heel makkelijk. Dat is het natuurlijk niet. Je kunt niet achterover leunen en verwachten dat je met een beetje dromen en vertrouwen komt waar jij wilt zijn. Zo werkt het natuurlijk niet.

Nee, het vraagt hard werken, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid, moed, vallen en opstaan, doorgaan als je eigenlijk zou willen opgeven, noem maar op. 💪

Je zult je moeten wapenen tegen de meningen van anderen. Iedereen vindt namelijk iets van jouw idee. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.

En dat zorgt ervoor dat je

  • Niet begint;
  • Niet doorzet;
  • Niet afmaakt.

Ik geloof erin dat als jij een sterk verlangen hebt en je je daar aan commit, dan ga jij dat verlangen – jouw droom – in de wereld zetten.

Voorwaarde is dat je zeker bent van jezelf. Zorg dat je je verbeeldingskracht inzet. Want als je ziet, hoort of voelt dat je iets kan bereiken, dan zal jouw voorspelling ook écht uitkomen. Jouw gedachten over je verlangen geven uiteindelijk je toekomst vorm.

Heb je hulp nodig om je droom handen en voeten te geven? Neem contact op voor een vrijblijvend klikgesprek. Ook als jouw droom zich nu toespitst op ‘gewoon’ ander werk.

Hoi, ik ben Lisa...

Als Talent & Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda