In je werk wordt initiatief en pro-activiteit waarschijnlijk zeer op prijs gesteld. Je werkgever wil graag resultaat. En snel een beetje! Best logisch.

Als introvert in een extraverte werkomgeving kun je regelmatig het gevoel hebben dat de wereld haast heeft. Alles moet snel snel. Het ene project is nog niet afgerond of het volgende staat al weer in de startblokken. Als je je daar niet voor af kunt sluiten dan kan dat je erg onrustig maken.

Extravert georiënteerde collega’s worden vaak beloond voor hun initiatieven en pro-actieve gedrag. Waardoor de extraverte werkcultuur de norm wordt.

Jij – als introvert – hebt misschien het gevoel dat je niet voldoet. Je krijgt misschien ook wel eens een minder goede beoordeling of aansporing. Want je bent langzaam… 🤔

Maar, minder pro-actief gedrag wil niet zeggen dat je niks doet of dat je niet voldoet. Dat wat je doet is juist weloverwogen en vaak doelgericht. Daarom absoluut heel waardevol!

Typisch introvert is om ergens diep over na te denken, te verdiepen. Aandacht hebben voor verschillende aspecten. Een introvert zal zijn energie evenwichtig willen aanwenden. Met volle focus werken aan een klus. En dat alles heeft tijd nodig.

Het duurt misschien wel langer, maar dat het resultaat er zal zijn, daar kun je als werkgever op vertrouwen!

Misschien ken je ook wel het verhaal van de schildpad en de haas. De schildpad die gestaag vooruit gaat, recht op zijn doel af. De haas die zich gemakkelijk laat afleiden, omdat hij denkt snel genoeg te zijn.

Duidelijk is dat zowel de haas als de schildpad een ander soort leiderschap of omgeving nodig hebben. De haas moet misschien meer bij de les gehouden worden om zijn projecten ook écht af te ronden. Terwijl de schildpad meer ruimte nodig heeft om in concentratie te kunnen werken. En is een schildpad in zijn element (water), kijk ‘m dan eens gaan! 👈

Daarnaast is het niet jouw natuur om met je werk naar buiten te treden. Je vergeet het gewoon… Wat maakt dat wat jij doet minder zichtbaar is voor je collega’s of leidinggevende.

Heb jij het hier wel eens over met je leidinggevende? Geef jij aan wat jij nodig hebt om tot de beste resultaten te komen? Zit jij in een functie die past bij jouw temperament?

Weet jij überhaupt wat jij nodig hebt voor het beste resultaat? Weet jij zelf wat jij toevoegt? En kun je dat vervolgens uitdragen?

Inzicht in jezelf zal je helpen. Het zal je helpen om dat gesprek aan te gaan. Het zal je helpen om zichtbaar te maken wat jij allemaal doet. Het zal je helpen je eigen keuzes te maken.

Want inzicht in jezelf, helpt je te gaan staan voor wie jij bent en wat jij kan! Als introvert is zelfkennis extra relevant!

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda