We zitten in de laatste maand van het jaar. Een feestmaand. Een maand van uitersten, want er moet en kan nog veel werk verzet worden.

Voordat het Kerstreces begint, wil je lopende zaken (netjes) afronden en zijn er einde jaar bijeenkomsten waar je verwacht wordt (zowel zakelijk als privé).

Je hoofd zit er vol mee. De tijd richting Kerst is dan ook een drukte van jewelste. Tegelijkertijd is er tijd en ruimte om afstand te nemen en terug te kijken.

Hoe anders was het vorig jaar, met een (plotselinge) lockdown vlak voor kerst tot in de eerste weken van het nieuwe jaar. Er was nog geen sprake van een oorlog en een energiecrisis. Veel is er veranderd in de tijd die volgde…

Zoals de veranderingen op de arbeidsmarkt. Er heerst schaarste op personeel. Vacatures worden niet gemakkelijk ingevuld.

Terwijl jij je persoonlijke ballen in de lucht probeert te houden, verandert de wereld om je heen snel.

Kerst en de vrije dagen eromheen zijn de uitgelezen periode om eens terug te kijken. Hoe is het jaar voor je verlopen? Wat heb je allemaal bereikt? Waar was je trots op (jezelf)? Wat kon beter? Waar heb je van geleerd? Hoe zat je in je vel?

Wat had je je begin van het jaar voorgenomen. Is dat uitgekomen?

En met het einde (van het jaar) dat nadert, kijk je het beste tegelijkertijd vooruit.

Zijn er dingen die je anders wilt doen? Wensen die je de komende periode wilt laten uitkomen?

Je zult namelijk zelf de slingers moeten ophangen in je leven. In jouw leven, waar werk een groot onderdeel van uitmaakt, kun je maar beter plezier en nut ervaren.

Terugkijken

Als ik zelf terugkijk dan is het afgelopen jaar voor mij een jaar van verandering geweest.

Ik heb een aantal keren belangrijke keuzes gemaakt. Begin van het jaar om me in mijn bedrijf te richten op de introverte professional.

Ik heb een certificeringstraining gevolgd voor het afnemen van de DISC- en Drijfveren Analyses. Mede omdat dit een tool is die introversie en extraversie mooi in beeld brengt.

Rond de zomer ben ik Partner geworden van TalentFirst

Een thuisbasis voor coaches, die ieder vanuit hun eigen specialisme anderen begeleiden naar ‘lekker werken!’, met als visie ‘het goed te hebben met elkaar’.

De afgelopen weken heb ik vanuit het partnerschap flink wat mensen kunnen coachen die de certificeringstraining van de Disc- en Drijfveren hebben gevolgd. Waardoor ik tegelijkertijd zelf flink meters heb gemaakt in het coachen met deze talenten tool. Super fijn! 💪

Naast mijn eigen bedrijf waarin ik als Talent & Loopbaancoach de introverte professional begeleid om vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, ‘werk’ ik al een aantal jaren in de (vaak) avonduren bij Danscentrum Promenade in Woerden als vrijwilliger. 

‘Lekker (hard) werken’ met ontzettend veel plezier!

Het afgelopen weekend hadden we het klapstuk van het jaar, het traditioneel Kerstbal. Waarbij ik heb meegewerkt om aan ruim 120 man/vrouw een geweldige avond te bezorgen. Tegelijkertijd heb ik zelf van een ‘gewone’ zaterdag een fantástische zaterdag gemaakt. Eén voor in de boeken, met slingers! (…zelf opgehangen 😉…)

Vooruitkijken

Als ik vooruitkijk dan zijn er een aantal belangrijke doelen die ik het komende jaar graag wil halen. Ik wil ‘lekker werken’ aan mijn online leeromgeving en een mooi hybride loopbaan programma lanceren.

‘Lekker verder werken’ als partner bij TalentFirst. Daarnaast ben ik op zoek naar meer / andere samenwerkingsverbanden. Hoe dat eruit zal gaan zien weet ik nog niet.

Het eerste kwartaal hoop ik mijn NOLOC erkenning te behalen.

En uiteraard hoop ik vele introverte professionals een heel stuk verder te helpen in hun loopbaan. Zodat zij ook ‘lekker kunnen werken’, vol vertrouwen, plezier, nut en zin.

Mijn ‘werkzaamheden’ in de dansschool zet ik ook lekker voort! 🧡

Hang jij het komend jaar ook zelf de slingers op in je (werkzame) leven?

Pak zelf de verantwoordelijkheid voor de keuzes die je maakt die leiden naar je eigen werkplezier! Want het leven blijft een kale zaal als jij er zelf niets aan verandert…

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda