Zojuist heb ik mijn (bijna dagelijkse) wandelingetje gemaakt.

Met als doel? Bewegen natuurlijk. Buitenlucht. Maar vooral inspiratie opdoen.

Buiten en in beweging kan ik loskomen van wat er is en letterlijk en figuurlijk nieuwe stappen zetten. In mijn agenda staat dit ‘ingepland’ als Frisse neus, Frisse blik.

Lopen is niet meer en niet minder dan je ene voet voor de andere zetten. Moeilijk? Nee hoor. Na jaren oefenen niet meer, toch?

Stappen zetten in je loopbaan. Is dat dan moeilijk?

Nou, zal je zeggen… best wel! Maar hoe komt dat dan toch!

Ik hoor je denken: 

  • Waar doe ik goed aan? Wat als…? 
  • Ik durf niet. Te spannend. 
  • Ik kan het niet. 
  • Ik weet niet waar naartoe, dus waar begin ik dan?

Je kunt er vast nog wel meer bedenken…

En zo gaat dat dan… Je komt niet in beweging, er gebeurt niets. Is dat erg? Nee hoor, niet altijd. Best comfortabel. Geen moeilijke keuzes. Geen spannende dingen. Gewoon je routine. Elke dag weer.

Tot dat je er achter komt dat je persoonlijke ontwikkeling ook heeft stilgestaan. Je bent niet meegegaan met de ontwikkelingen om je heen. De wereld is verder gegaan, maar jij niet. En dan wordt het pas écht moeilijk!

Net als lopen. En dan bedoel ik niet eens hardlopen. Gewoon lopen. Je ene voet voor de andere…

Sta maar eens op als je een tijdje stilgezeten hebt. Het kost moeite om in beweging te komen. Je voelt stramheid en bent misschien wel duizelig. Je probeert het even en geeft al snel weer op. Maar zo moeilijk was het toch niet?

Het mooie is. Als je eenmaal in beweging bent, dan wordt het met elke stap die je zet makkelijker. Je spieren zijn opgewarmd en je loopt lekker. Je ene voet voor de andere… en gaan! Het kost geen moeite meer. Door dit te blijven doen, blijf je getraind en soepel. Het doel? Dat is aan jou. 😊

Zo ook in je loopbaan. Als je de eerste kleine stap zet en daarna nog één en nog één dan wordt het alsmaar makkelijker. Elke kleine stapje maakt de weg vrij voor de volgende. Je bepaalt je doel en komt in actie!

Weet jij niet waar je moet beginnen, maar wil je wel graag in beweging komen? Zet dan die eerste kleine stap. Lees hier meer over mij en beslis of je mij jou wilt laten helpen om de volgende stap te zetten. En een doel te bepalen die bij je past. Want met een doel voor ogen kom je ook nog eens ergens. En dan is een wandeling écht genieten.

Ben jij er al uit en wil jij je eerste stapje zetten in je loopbaan?

Makkelijk toch!

Is die stap toch te groot? Je kunt je eerst aanmelden voor mijn gratis Ebook ‘Iedereen trots op zijn werk!’