In de auto, op weg maar huis, zit je nog eens na te kauwen op de gebeurtenissen van je werkdag. Er is weer van alles gebeurd op ’t werk dat je flink bezighoudt.

‘Die nieuwe collega die lijkt het allemaal wel te weten. Waar haalt hij het lef vandaan, om jullie zo voorbij te lopen… Wie is hij nou helemaal!’

Jij hebt wijselijk je mond gehouden. In een conflict heb je al helemaal geen zin.  

Hoe je thuis gekomen bent weet je niet meer. De auto wist blijkbaar de weg… 😉

Eenmaal thuis moet je verhaal eruit. Je zoekt steun. Dat lucht even op. Toch blijft ’t in je kop zitten en slaap je onrustig. Herkauwend op hoe je dingen anders had kunnen aanpakken.

Van binnen schreeuw je. Je voelt je weggezet als een klein kind.

Ergens voel je dat je in je huidige rol niet kunt waarmaken wat er van je verwacht wordt. Je twijfelt daardoor aan jezelf. Steeds vaker. Ondanks al je werkervaring.

Jij doet toch ook maar gewoon je best? Waarom lukt het dan niet (meer)…

In het gevoel is het gewoon k@#!

In de theorie is het een leerstadium. 🙄

Je omgeving – die eerst zo vertrouwd was – is veranderd. Het is aan jou om daar mee om te gaan. Dit is een moment van bewustwording. Een signaal.

Jij bent je steeds meer bewust van een bepaalde onbekwaamheid. Ben jij nog wel de juiste persoon om dit werk te doen? Ben jij goed genoeg? Heb jij wat nodig is, om te bereiken wat gevraagd wordt?

Jij bent bewust onbekwaam.

Het zorgt ervoor dat je twijfelt. Dat je je terugtrekt. Waardoor je onzichtbaar wordt. Veilig, maar niet effectief.

Jij kunt kiezen.

Ben jij slachtoffer van de omstandigheden en zoek je excuses? Of ben jij de moeite waard en herpak je jezelf?

De volgende stap in de theorie is bewust bekwaam.

Wil jij er voor zorgen dat jij je weer bewust bent van je kwaliteiten, maak dan een afspraak. Ook dát is namelijk onderdeel van een loopbaantraject.

Dan kunnen we gelijk onderzoeken of het werk dat jij nu doet (nog) bij je past en wat jij kunt doen om weer in je kracht te komen.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda