Vanaf het begin van dit jaar heb ik een oogje gehad op een opleiding. Een addertje zat er helaas wel onder. Ik wilde deze opleiding graag met STAP-subsidie doen, om grote kosten te besparen.

Verwachtingsvol heb ik mij aangemeld. In januari begon het al. De verstrekking van de subsidie werd uitgesteld. Eerstvolgende aanvraagmoment werd 28 februari.

Het UWV had echter zijn zaakjes niet op orde. Het wachten werd eind februari niet beloond, want de website van het UWV kon het niet aan. Volgende aanvraagmoment half maart. Oké, daar kon ik nog wel op wachten.

Helaas… Een halve dag verder was de subsidiepot leeg en stond ik nog in de wachtrij. 😕

Volgende aanvraagmoment werd 1 mei. Er begon lichte twijfel bij mij te ontstaan. Moet ik dit nog wel willen? Toch een nieuwe trainingsdatum gepland en vol goede moed heb ik afgelopen maandag weer ingelogd bij het UWV.

En daar gebeurde iets bij mij. Ik had inspiratie. In de gaten houdend wat er zich op de site van het UWV afspeelde, zag ik de bui al hangen en ben ik gaan brainstormen. Ik had een idee en ben gaan visualiseren. Ik zag een nieuwe kans voor mij. Eén waar ik al eerder aan heb gedacht, en die voortborduurt op wat er al is. Door het brainstormen werd het ineens concreet.

Aan het einde van de 3 uur wachttijd was er wéér geen subsidie voor mij. Wat een drama…

En toch is het alsof het universum 😉 mij een handje wil helpen. Want ik vind het helemaal niet erg. Mijn ‘crisis’ is namelijk tijdens het wachten al omgezet in een kans. Ik kreeg innerlijke ruimte om een andere keuze te maken.

Inmiddels heb ik begrepen dat de STAP-subsidie niet meer terug komt. Het gedoe rondom deze regeling is door de overheid omgezet in een kans. Een kans om te bezuinigen.

  • Jammer voor al die mensen die de subsidie voor een opleiding goed kunnen gebruiken.
  • Jammer voor al die mensen die oprecht graag een ontwikkelingsstap willen zetten.
  • Jammer voor al die bedrijven die flinke winst konden maken op deze regeling.

Is het ook jammer voor jou? Heb jij wederom gewacht en misgegrepen?

Wat zijn jouw gedachten daarover? Is het een drama, een crisis… Ben je gefrustreerd geraakt door de ‘zoveelste’ tegenslag?

Of zie jij een nieuwe kans opdoemen?

‘We hebben geen vat op wat ons overkomt. We hebben wel vat op onze reactie daarop.’

Uit Positieve Intelligentie van Shirzad Chamine

Voor het zien van nieuwe kansen heb je soms wat hulp nodig. Bijvoorbeeld als jij ongelukkig bent in je werk. Misschien voor jou zelfs de reden om STAP subsidie aan te willen vragen? In de hoop op een betere toekomst…

Wanneer je midden in je ongeluk of frustratie zit kan het je zicht op nieuwe kansen vertroebelen.

Door te ontdekken wie je bent en wat je kunt ga je ook nadenken en voelen wat jij eigenlijk wilt in je werkzame leven. Persoonlijke begeleiding is daarbij cruciaal. Alleen dán kun jij je patronen doorbreken en de troebele mist in je hoofd doen opklaren.

En persoonlijke begeleiding in je ontwikkeling is precies wat het UWV NIET had meegenomen in de STAP-regeling. (Oeff…, bizar eigenlijk!)

Dus je kon subsidie krijgen om te leren HOE je iets moest gaan doen, maar niet WAAROM.

Jouw nieuwe kans? Ik leg ‘m je maar voor…

Maak kennis in een klikgesprek en ontdek hoe ik jou met persoonlijke begeleiding verder kan helpen.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda