Voordat je gaat rijden naar bijvoorbeeld je vakantie adres, bereid je je goed voor. Je bepaalt je bestemming en checkt je route. Je zoomt uit om de grote lijnen van je reis te kunnen zien.  

Vervolgens zoom je in op de route die voor je ligt en ga je op pad. Je weet waar je links of rechts moet en waar je even kunt pauzeren. Je weet hoe lang je erover doet en waar punten zijn waar je misschien wat langer bij stil wilt staan onderweg.

Voor een goed verloop heb je beide nodig. Het maakt je reis een stuk plezieriger en relaxter. Je weet immers wat je te wachten staat. Zeker met de hulp van je navigatie. 😉

Klinkt logisch toch?

Inzoomen en uitzoomen zijn ook talenten. Bij veel activiteiten heb je beide talenten nodig. Een van beide zal je waarschijnlijk het makkelijkste afgaan. Als vanzelf zoom je in of zoom je uit.

Bij uitzoomen bewaar je het overzicht. Je hebt de grote lijnen in de gaten. Maar … Details zie je niet of minder goed. Het duizelt je al snel.

Bij inzoomen ken jij elk detail wat er is. Er zijn geen geheimen voor je. Elke afslag zit in je hoofd. Maar … Overzicht houden is lastiger. Je ziet het grote plaatje niet altijd helemaal.

Wat kun jij goed? En verlies jij wel eens het zicht op de keerzijde?

Elk talent heeft namelijk een keerzijde. Persoonlijke ontwikkeling is de kunst van het kennen van je talenten en het leren omgaan met de keerzijde. Die keerzijde gaat minder vanzelf en heeft daarom aandacht nodig. Aandacht en misschien oefening,  zodat je makkelijker leert schakelen tussen beide. En dan kun je allebei inzetten al naar gelang wanneer je het nodig hebt.

Ook voor je loopbaan geldt dat je moet kunnen inzoomen én uitzoomen.

En vooral uitzoomen wordt nogal eens vergeten. Omdat je het grote plaatje niet meer ziet, verlies jij jezelf in de waan van de dag. Met als gevolg dat je niet stuurt naar de bestemming waar je het liefst wilt zijn.  In plaats daarvan laat jij je sturen door anderen of de omstandigheden en weet je niet waarheen je gaat.

Je dwaalt.

Is jouw talent echter uitzoomen? Dan sla jij nog wel eens wat stappen over of is er het gevaar dat je nooit echt concreet iets neerzet.

Je droomt.

Een coachee reflecteert na een sessie, waar we hebben uitgezoomd:

Soms heb je gewoon even hulp nodig van iemand die met je meekijkt om je bestemming of de stappen in je loopbaan te bepalen. Ik help je graag. Neem contact op om kennis te maken!

Samen navigeren we naar jouw toekomst.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda