Daar sta je dan met je 42 jaar.

Na je opleiding ben je ooit enthousiast je carrière begonnen. Je bent daarna nog een keer overgestapt naar een andere werkgever. Intern ben je misschien ook wel eens overgestapt. Er zijn grote en kleine veranderingen geweest waar je in mee gegaan bent. Je hebt altijd fijne mogelijkheden gehad om je te ontwikkelen. Je hebt leuke collega’s en weet hoe de hazen lopen.

Je doet je werk over het algemeen op de automatische piloot. Je weet inmiddels wel wat er van je verwacht wordt. Je baas is niet ontevreden. En jij ook niet.

En toch… 🤔

Je voelt je futloos. Na je werk en je taken in je gezin heb je geen energie meer om nog wat te doen. Je leeft je leven. Maar je geniet er niet van.

Je zou best wel eens wat nieuws willen doen. Werk of hobby, maakt eigenlijk niet uit. Maar je weet het gewoon niet meer. Je twijfelt. Je durft niet. Wat als …

Je hebt er ook geen energie voor om er überhaupt over na te denken. Je wuift je gevoelens van onvrede weg en je gaat maar weer door op dezelfde weg.

Dit is een fictief, maar helaas wel gemiddeld loopbaanverloop. Ik kom dit soort verhalen zo veel tegen. Het is een punt waarop veel mensen voor een omslag staan. De 1e fase van hun loopbaan zit erop. Veel geleerd, veel gedaan. De 2e fase breekt aan, maar die geeft hoofdbrekers. Want hoe, wat, waar, waarom en wanneer?

Als je geluk hebt dan zie je mogelijkheden en ga je nieuwe keuzes maken. Je pakt het stuur van je leven en je loopbaan strak vast en gaat ervoor. Je staat voor een periode aan nieuwe mogelijkheden. Met een weer opgeladen batterij.

Doe je dat niet? (Je snapt het wel denk ik…)

Weet je, je energie gaat in een positieve lijn omhoog, zolang jij aan het leren bent. Als je stilvalt in je ontwikkeling, dan is de kans aanwezig dat jouw energie langzaam afbreekt. We weten allemaal dat klimmen vanuit een dal vele malen lastiger is. Val daar dus niet in!

Hier geldt dan ook: ‘Beter voorkomen dan genezen!’

De 2e fase van je loopbaan heeft aandacht nodig. Van jou! Nú! 👈

Met de ervaringen die je hebt in je rugzak ga je aan de slag om te ontdekken wat er nou werkelijk bij jou past. Waar je vervulling van krijgt. En nieuwe energie.

Kun je dat niet helemaal zelf? Vraag dan om hulp. Want wil jij vol energie je loopbaan vervolgen? Iets bijdragen wat bij jou past, waardoor jij van betekenis bent? Dan kun je niet stil gaan zitten en afwachten. Jij komt in actie.

Zie ik je binnenkort?

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda