Zwemmen, Zonnen, Suppen. 🌞

Voor de meesten is de vakantie weer voorbij. In regio midden zijn de scholen weer begonnen. De normale gang van zaken begint weer.

Had je er een beetje zin in? In je werk bedoel ik.

De vakantie was natuurlijk fantastisch. Je hebt van alles meegemaakt. Mooie dingen gezien, leuke dingen gedaan, lekker uitgerust. Je werk stond even heel ver van je af.

Nadat je de eerste vakantie verhalen met je collega’s hebt gedeeld, wordt het tijd om de draad weer op te pakken.

En dan gebeurt het…

De deuren en vensters gaan dicht. Je duikt in een gesloten wereld die werk heet. De buitenwereld bestaat niet meer. Figuurlijk dan hè.

Waar je vakantie nog een grote wereldse ervaring gaf. Draai je nu weer rondjes en ben je afgesloten. En dat kan best benauwd aanvoelen.

Tijdens de vakantie heb je je comfortzone vergroot. Je hebt dingen gedaan die je spannend vond, maar wel leuk. En dat gaf je energie. Je hebt gezien dat de wereld groter is dan jouw dagelijkse realiteit. Je hebt geproefd aan een meer van mogelijkheden.

En dat smaakt naar meer. Zeker als jij al een aantal jaren hetzelfde werk doet. Zeker als jij al langer denkt: ‘Is dit het nou?’.

Een coachee van mij verwoordde het zo: ‘Als er een deur sluit, opent ergens anders een venster’.

‘Soms heb je alleen iemand nodig om je te helpen dat venster te vinden en daadwerkelijk te openen. Die iemand was Lisa voor mij. Zij heeft mij enorm geholpen in mijn bewustwording van bijvoorbeeld mijn kwaliteiten’.

Zelf heb ik de ervaring dat mijn blik enorm is vergroot, nadat ik eenmaal de keuze had gemaakt om bij de gemeente weg te gaan. De werkgever waar ik bijna 20 jaar had gewerkt. Vanaf dat moment tot aan nu heb ik zoveel gezien, zoveel ervaren. Er is letterlijk een wereld voor mij open gegaan. Mijn talenten zijn gaan stromen.

Ik vergelijk het ook wel eens met een meer aan mogelijkheden dat er wel is, maar wat jij nog niet hebt ontdekt. Je loopt alleen maar om het meer heen. Wat comfortabel is. Misschien durf je wel een stukje het water in te gaan. Suppen op het water lukt ook nog wel, maar wordt al wat spannender. Door het te doen, ontdek je dat je er misschien wel talent voor hebt. 😍

Door te kijken naar andere mogelijkheden om het meer te verkennen, zal je zien dat er veel meer is dan je zag toen je nog aan de veilige kant van het water stond.

Spannend? Ja!

Maar ook leuk. Én je krijgt er energie van!

Voel je je futloos en afgesloten van de wereld? Laat mij je helpen die comfortzone op te rekken en samen te kijken naar het meer aan mogelijkheden in jouw loopbaan.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda