Werkgevers zitten te springen om mensen. De vacatures buitelen over elkaar heen. Als je nog niet op zoek was, dan zou je aardig in de verleiding kunnen komen in deze tijd.

De vraag is dan natuurlijk wel: ‘Hoe gericht zoek je?’

Naar vacatures kijken heb ik eigenlijk altijd wel gedaan. Dat is een soort beroepsdeformatie denk ik. 😉 Niet om te solliciteren, maar meer vanuit interesse.

Ik adviseer het ook vaak, want het helpt om scherp te krijgen wat je wel en niet wilt.

Toch kijk ik nu zelf meer dan anders. Wat hebben werkgevers te bieden. Wat vragen ze. Past dat bij mij? Opvallend is dat veel werkgevers nog steeds geneigd zijn het bekende ‘schaap met vijf poten’ te zoeken. En ja, die bestaat nou eenmaal niet.

Los van dat je dat schaap als werkgever niet gaat vinden, gebeurt er ook nog iets anders. De potentiële kandidaat kan zich daardoor laten afschrikken. Want hee, aan al die eisen kun je gewoonweg niet voldoen…

Langzaam breekt je (zelf)vertrouwen in het vinden van een passende baan dan ook af. Met als gevolg dat je besluit te blijven zitten waar je zit.

Gemiste kans. Voor allebei!

Wat nou als we dit omdraaien?

Hoe zou het zijn als jij je ideale vacature zou omschrijven. Wat wil jíj doen, wat breng jíj mee, welke eisen stel jíj eigenlijk aan een nieuwe baan?

Hoe zou het zijn als jij deze ideale vacature plaatst en werkgevers zouden bij jou kunnen solliciteren?

Blijf je dan eerlijk naar jezelf en je potentiële werkgever? Met bescheidenheid komt er geen match. Net als er geen match komt als jij je voordoet als het schaap met vijf poten.

Kijk, een ideale vacature zal je niet kunnen vinden. Maar door te omschrijven wat jij zou willen en waar jij goed zou aansluiten, kun je wel gericht zoeken of gevonden worden. Weet dan ook voor jezelf waar je wel of niet water bij de wijn zou willen doen.

Het helpt om dit samen te doen. Met een Loopbaancoach ga je onderzoeken wie jij bent, wat je kan, wat je wilt en wat je vervolgens gaat doen om daar te komen. En ondertussen ruim je ook de bezwaren die je hebt om echte stappen te zetten netjes op.

Je eerste stap is makkelijk. Maak kennis in een klikgesprek. Ik help je namelijk graag.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda