Een bedrijf heeft (doorgaans) een missie.

Zoals ‘Knorr’ de missie heeft om het lekker en gemakkelijk te maken om meer groente en minder vlees te eten. Ze geven daarbij – op de verpakking van de producten – tips van de vegetarische slager en tips van de groenteboer mee. Volledig in lijn met hun missie.

Er is duidelijk over nagedacht. Het hebben van een missie geeft richting bij de keuzes die gemaakt moeten worden.

Je ziet dat bij bedrijven / organisaties en waarschijnlijk ook bij jouw werkgever.

Wat je veel minder tegenkomt is het formuleren van een missie voor je loopbaan. Want hoe zet jij je eigenlijk ‘in de markt’? Of anders gezegd, wat geeft jou richting? Heb je daar wel eens over nagedacht?

 

Wat is een missie?

Je missie zegt wie je bent, wat je doet en vooral waarom je het doet. Het is de bijdrage die je levert om anderen een beter leven te geven. Een goede missie is eenvoudig, positief, motiverend, inspirerend en past bij jou.

Je missie is je WAAROM (WHY) jij doet wat je doet. Het geeft je betekenis in je werk en je leven.

 

Waarom heb je een missie nodig in je loopbaan?

Een missie geeft je richting. Met een missie weet jij welke keuzes jij kunt maken. Het helpt je te kiezen in situaties van overweging / twijfel.

Vaak komen keuzemomenten voorbij wanneer je ze niet verwacht. Als jij voor jezelf een missie hebt bepaald, dan is twijfel niet meer aan de orde. Jij weet wat jij kiest.

Split second! Een fantastisch gevoel! 💥

Ik heb dat meerdere keren mogen ervaren. Bijvoorbeeld toen ik jaren geleden een vrijwilligersvacature voorbij zag komen voor een assistente stijldansen bij een danscentrum. Het eerste wat ik dacht: die is voor mij! Mijn passie bijbrengen aan anderen. Yes! 🧡

 

Vertaling naar je loopbaan

In het vertalen van je missie komen 3 pijlers in beeld waarop je kunt sturen in je loopbaan:

Omgeving: Sluit jouw persoonlijke missie aan bij die van je werkgever / werkomgeving.

Rol: Hoe kun jij vanuit de rol waarin je zit van betekenis zijn. Het liefst is deze rol je op het lijf geschreven, je talent!

Inhoud: Past de inhoud van je werk bij jouw persoonlijke missie? Ga je daarvan ‘aan’!

 

Wat is mijn missie?

Voor mij is een missie formuleren belangrijk, omdat ik met mijn bedrijf aan anderen duidelijk moet maken ‘waar ik van ben’. Eigenlijk solliciteer ik elke dag bij mijn potentiële klanten. 😉

Zij kiezen mij op basis van onder andere mijn missie. Dus door mijn missie te kiezen, kies ik voor mijn klanten / coachees.

Precies hetzelfde als wanneer jij aan de sollicitatietafel plaatsneemt. Helder hebben wat je missie is, zorgt dat jij weet waar je voor kiest en het maakt dat de ander voor jou zal kiezen.

Mijn missie is het coachen van de introverte professional om vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken.

Deze groep (jij?) heeft veelal moeite zelf te zien wat zijn / haar waarde écht is en kan tegelijkertijd sterk vasthouden aan zekerheden. Daardoor blijven introverten gemakkelijk ‘hangen’ in een baan / functie of bij een werkgever waar ze niet gelukkig zijn. Ik wil graag bijdragen aan het vergroten van dat stukje (werk) geluk!  

Werkgeluk is wat mij betreft een belangrijk onderdeel van de fysieke en mentale fitheid van anderen én mijzelf.

Vanuit de visie: plezier en beweging brengen gezondheid.

In mijn privé zet ik in op deze visie door (nog steeds😊) te assisteren bij stijldanslessen en (inmiddels ook) Zumba lessen te geven. Ik geef ook daarin het plezier van dansen en algehele fitheid door aan anderen.

 

Als jij handvatten nodig hebt om jouw Mission Statement te formuleren, maak dan nu de Drijfveren Analyse en ontdek je WAAROM.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda