Ik stop ermee. 

Nee, niet met coachen… Daar word ik juist heel erg gelukkig van.

Nee, ook niet met mijn bedrijf… Als ik ergens gedreven over ben, dan is dat het wel.

Begin van dit jaar heb ik besloten om te stoppen als Partner van een groter bedrijf. Een groot besluit, want het heeft mij ook veel gebracht. En toch heb ik de knoop doorgehakt en ben ik er mee opgehouden.

Coachen voor hen bracht mij niet wat ik wil voor mijzelf en anderen. De manier van werken sloot voor een groot deel niet aan bij een aantal voor mij belangrijke waarden en overtuigingen.

Heb je dat wel eens? Dat je merkt dat je iets niet (meer) leuk vindt? Veel mensen zijn geneigd om dan door te gaan. Want stoppen is immers geen optie. Een gevoel van falen hoort daar bij. Ik hoor dat vaak van mijn coachees.

Iets loslaten of ergens mee ophouden kost vaak veel moeite. Je raakt immers snel gewend aan de dingen om je heen. Ook al vind je ze niet leuk (om te doen). Ze worden vanzelfsprekend. Het hoort er allemaal bij. Je praat het in gedachten goed voor jezelf.

Je neemt in feite genoegen met een middelmatig leven. Je accepteert je eigen ongenoegen.

Je prijst je gelukkig met wat je hebt, terwijl het je eigenlijk niet gelukkig maakt.

Maar stoppen? Nee, dat nooit!

Zo kort als dat het leven is. En toch besteden we een groot deel van onze tijd aan dingen (lees: werk) waar we niet achter staan of die we niet leuk vinden om te doen.

En nee, ik heb het hier niet over opgeven. Op het moment dat je (met hart en ziel) gedreven bent om iets te bereiken omdat het belangrijk voor je is, dan ben ik absoluut een voorstander van doorzetten. Ook als dat betekent dat je daar dingen voor moet doen of laten die je niet leuk vindt. Zolang je er maar achter staat. Vol overtuiging bent over wat je wilt bereiken.

De meeste mensen die een loopbaantraject starten, beginnen met een vaag gevoel van ongenoegen over hun werk. Ze kunnen (nog) niet benoemen wat het nou is, dat maakt dat ze niet jubelen over hun werk. Ze zijn vaak moe. Ze laden niet meer op.

Als we eenmaal aan slag gaan dan wordt langzaam maar zeker duidelijk dat bijvoorbeeld hun waarden en overtuigingen niet meer aansluiten bij hun rol of omgeving. Ze leren oordeelsvrij kijken naar zichzelf en leren wat ze nodig hebben. Vaak zijn bepaalde gedachten en overtuigingen ook niet meer behulpzaam. Ze leren dan om los te laten en er andere gedachten voor in de plaats te zetten. Ze gaan dromen over een toekomst waar ze veel gelukkiger zijn, omdat die toekomst aansluit bij wat ze voor zichzelf wensen. En samen maken we die toekomst vervolgens reëel door te kijken wat er op korte termijn nodig is.

Vaak is dat dan ergens mee ophouden.

En dat geeft ruimte voor een nieuw perspectief. 😍

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda