Jij bent een mooi mens! 💖

Een tijdje geleden vond ik deze #happystone. Dit mooie compliment wil ik doorgeven aan jou, speciaal voor Valentijnsdag.

Jij mag zijn wie je bent.

Omdat jij mooi bent zoals je bent.

De afgelopen twee weken heb ik je verteld over acht van de tien emoties van kracht. Die zijn natuurlijk niet compleet zonder de laatste twee.

Liefde en Dankbaarheid. 

Liefde is de belangrijkste wet in het universum. Liefde voor jezelf (!) en voor anderen.

Dr. Gerald Jampolsky: ‘Wat ook het probleem is, liefde is het antwoord. Wat ook de angst is, liefde is het antwoord. Echte liefde is onvoorwaardelijk. We geloven dat we allen dezelfde basis hebben en verbonden zijn.’

Liefde is hulp bieden en ontvangen. Er mogen ‘zijn’ zoals je bent.

Als een basis power-emotie kan liefde bijna elke negatieve emotie wegsmelten. Als iemand anders (of jijzelf…) negatief naar je is en jij blijft in een liefdevolle houding tegenover hem (of jezelf…), voel je je sterker en straal je iets heel anders uit naar de ander. Liefde is warmte.

Dankbaarheid is een soort gekanaliseerde kracht van liefde.

Het is heel belangrijk dat we dankbaar kunnen zijn voor wat er is en het kunnen uiten via onze communicatie, gedachten en actie.

Jij creëert namelijk je eigen realiteit door je emoties en gedachten.

Er is zoveel om dankbaar voor te zijn!

‘Live with an attitude of gratitude.’

Voed je geest met positieve informatie. Wees specifieker over de gedachten die je kiest en de woorden die je uitspreekt. Associeer je met positieve mensen, luister naar muziek die je bekrachtigt. Creëer je optimale omgeving. Gebruik positieve affirmaties, heb een positief zelfdialoog, visualiseer, lees ondersteunende boeken, mediteer, besteed zorg aan je lichaam etc.

Liefde en Dankbaarheid helpen je het negatieve naar het positieve om te zetten.

Nog even alle 10 emoties van kracht op een rijtje:

  • Nieuwsgierigheid
  • Enthousiasme en passie
  • Vastberadenheid
  • Flexibiliteit
  • Zelfvertrouwen
  • Blijdschap en plezier
  • Vitaliteit
  • Van betekenis zijn
  • Liefde
  • Dankbaarheid

De tien emoties van kracht helpen je vanuit een goede stemming om je vermogen tot flexibel en complexer denken te verhogen.

Het wordt gemakkelijker om oplossingen te vinden voor problemen, intellectueel of interpersoonlijk.

Door te lachen ga je ruimer nadenken en vrijer associëren. Je merkt verbanden op die je anders misschien ontgaan waren. Wat een mentale vaardigheid is die niet alleen voor creativiteit van belang is. Maar ook voor het onderkennen van complexe verbanden en voor het voorzien van de consequenties van een beslissing.

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Ik zet je weer in je kracht, als je dat even verloren bent.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda