Geluk is een emotie. Een positieve. Geluk is voor ongeveer de helft erfelijk bepaald. De rest wordt veroorzaakt door invloeden vanuit de omgeving. Die invloeden – en jouw gedachten daarover – maken hoe je je voelt.

Het gevoel van gelukkig zijn verschilt per persoon en verandert met de tijd. Je kan kort geluk ervaren door dat iets nieuw is. Of langdurig omdat je blij bent met je omstandigheden in je leven.

Geluk is alleen een beetje ongrijpbaar, we denken er niet eens echt bij na. We leven ons leven vaak op de automatische piloot. ‘Denken’ dat we gelukkig zijn, maar voelen het niet écht.

Toch streven we uiteindelijk allemaal naar geluk. We verlangen er naar.

Des te gekker is het dat er zoveel mensen lang blijven hangen in werk of omstandigheden waarin ze niet gelukkig zijn. Blijkbaar is het veranderen van omstandigheden zóó spannend dat het moeite kost om in actie te komen. Je ziet geen uitweg. Terwijl die er wel is. Altijd!

Veranderen van je omstandigheden gooit wat je kent overhoop. Je weet niet wat je kunt verwachten, en dat maakt (tijdelijk) onzeker. De veiligheid van je situatie houdt je op je plek. Ook al is die niet fijn.

En dat kan dus anders.

Afgelopen week drong het tot me door… ik verkoop geluk!

Ik was in gesprek met twee coachees die hun traject hebben afgerond. Allebei hebben ze hun omstandigheden veranderd. Ze zijn uit een vervelende werksituatie gestapt, hebben ander werk gevonden.

Maar dat niet alleen. Hun werk is niet alleen fijner op vele fronten, er is privé ook veel veranderd. Allebei hebben ze een (oude) hobby opgepakt. Eén is gestopt met roken en besteedt het geld dat ze overhoudt aan haar hobby.

Zij zijn in actie gekomen. Ze hebben hun levens veranderd. Ten positieve gekeerd, omdat ze bewuste keuzes hebben gemaakt om te doen wat in lijn is met wat ze belangrijk en waardevol vinden. Zowel op werk als privé. Het maakt dat ze weer bewust geluk ervaren.

Allebei weten ze dat ze er nog niet zijn. Er zijn nog steeds stappen te zetten. Maar de eerste stappen hebben zoveel invloed op hoe ze zich voelen, dat ze sterk gemotiveerd zijn om door te gaan.

Geluk kun je moeilijk vastpakken, maar is wel het resultaat dat je bereikt door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en het maken van bewuste keuzes in je werk of loopbaan. Werk is tenslotte een belangrijk deel van je leven. Met veel invloed op vele andere vlakken.

Weet jij niet waar je moet beginnen? Ik wel! 😊

Maak kennis in een klikgesprek en ga op stap naar jouw geluk in de toekomst.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda