HR staat voor grote uitdagingen. Vind en behoud maar eens goed personeel op deze overspannen arbeidsmarkt. Een vacature invullen zoals je gewend bent is geen garantie meer. Aan de ene kant omdat er veel concurrentie is. Aan de andere kant omdat de samenleving aan het veranderen is.

👉 En NIET omdat er te weinig mensen zijn die het werk kunnen doen! 🙄

We zitten midden in een omslag. De toekomst van werk ziet er heel anders uit dan wat we kennen.  De Coronacrisis heeft al laten zien dat werk ook anders kan. Meer digitaal, verbonden op afstand. En daarbij worden vaardigheden of skills meer en meer belangrijk. We zitten in de omslag naar een netwerk- en kennis samenleving.

‘Een diploma zegt wat je hebt gedaan, maar niet wat je kunt.’  – omdenken –

Wil je overstappen naar een andere functie of werkgever, dan is het zaak om je eigen skills te kennen. Naast het kennen van je eigen skills wordt het belangrijker om jezelf te trainen in de skills die je nodig hebt voor het werk dat je wilt doen.

Voor HR-, L&D professionals en coaches betekent dat, dat ze anders zullen moeten gaan kijken naar welke mens op welke plek. Niet meer dat standaard schaap met 5 poten en dan geschikte potentiële kandidaten afwijzen omdat ze op papier niet voldoen.

Kijk eens verder. Wat heeft een persoon in huis. Hoe past dat bij wat je nodig hebt. Welke skills heeft iemand opgedaan waardoor een mooie match kan ontstaan? Misschien wel bij het personeel binnen je organisatie? Dat is het gesprek wat meer en meer gevoerd moet gaan worden.

‘Wat kun jij?’ word de centrale vraag. Wat zijn je talenten? Wat neem je mee?

Op skills of talenten kunnen matchen geeft je als organisatie een voordeel in de toekomst. En andersom geeft het bewust ontwikkelen van je skills jou meer passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Wil jij je medewerkers voorbereiden op hun toekomst? Laat ze hun Ware Talenten ontdekken en ontwikkelen.

Inzicht in jezelf zorgt voor meer zelfwaardering en zelfvertrouwen. De beste start voor persoonlijke én loopbaanontwikkeling.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda