Voordat ik vertrok naar mijn welverdiende vakantie adres (in Italië), ben ik druk geweest. Er kwamen kansen voorbij. En die wilde ik pakken. Zonder daar gras overheen te laten groeien.

Al een tijdje merk ik dat ik als ondernemer ‘last’ heb van het alleen zijn. Uiteraard heb ik diepgaand contact met mijn coachees. Maar ik mis het sparren en de gezellige praatjes met collega’s.

Als zelfstandig Loopbaancoach ben ik maar een kleintje in de markt. Wat vele voordelen heeft, zoals dat ik de dingen kan aanpakken zoals ik dat wil, onafhankelijk ben en maatwerk kan leveren. Het heeft natuurlijk ook nadelen. Mijn bereik (en budget😉) is niet zo groot, wat betekent dat nieuwe coachees aantrekken door bijvoorbeeld online marketing een intensieve opgave is.

Deze twee gecombineerd maken dat ik behoefte heb aan samenwerking.

En zoals dat vaak zo is, heeft het ‘universum’ mij een handje geholpen. Nee, dat is niet vaag…  Je helpt het universum een handje door zelf in actie te komen! Niet door achterover te leunen… 😉

Er kwam een ander soort kans voorbij die ik heb gegrepen, waarbij mijn wens om samen te werken ineens ook veel dichterbij is gekomen.

Ik stuitte op een berichtje uit mijn netwerk op LinkedIn.

‘Laat je GRATIS certificeren tot DISC en Drijfveren expert.’

Het komt er op neer dat er 2000 trajecten beschikbaar zijn gekomen voor coaches en loopbaanbegeleiders (ZZP-er, in loondienst of werkzoekend) om zich via Talent First te laten certificeren tot DISC en Drijfveren expert. Ofwel met subsidie van de overheid. Gratis dus.

Ik heb mij gelijk aangemeld! 😊

De DISC is een mooie analyse waarbij je gedrag kunt duiden (WAT je doet). De Drijfveren analyse die daar bij hoort maakt helder WAAROM je doet wat je doet.

Op zich niet nieuw voor mij, want ik ben gewend om te werken met dit soort tools. Echter de DISC is zo opgezet dat heel mooi naar voren komt hoe introvert, extravert en hoe taakgericht, mensgericht gedrag zich uit.

Wat mooi aansluit bij mijn veelal introverte doelgroep. Niet om mensen in hokjes te plaatsen, maar juist om inzicht te krijgen in het gedrag en de onderliggende drijfveren en hoe je kunt aansluiten bij ‘andere’ anderen. De DISC is voor mij dan ook een mooie aanvullende tool voor mijn coaching.

Nog even terug naar het zoeken van samenwerking. Want dit berichtje kwam van een collega-Loopbaancoach. Zij is verbonden als Partner aan TalentFirst.

Bij TalentFirst hebben ze veel werk en dus Loopbaancoaches nodig.

1 + 1 = 2

Ik heb de aanmeldprocedure (soort sollicitatieprocedure, maar dan anders) inmiddels doorlopen en ga na mijn vakantie aan de slag als Partner van TalentFirst. Overigens zónder mijn zelfstandigheid te verliezen, maar mét collega’s. Hoe mooi is dat!😊

Met twee vliegen in één klap geregeld, ben ik met een gerust gevoel aan het genieten van mijn vakantie. Ik heb gezaaid en straks ga ik oogsten.

Welke kansen wil jij pakken?

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda