‘Loopbaan coaching is een luxe’.

Dat is wat mijn toenmalige leidinggevende ooit tegen mij heeft gezegd. Hij vond het niet nodig binnen de organisatie. Hij vond het daarom ook niet nodig dat ik mij daar – naast mijn functie – mee bezig hield.

Ik ben het daar duidelijk niet mee eens. Sterker nog. Volgens mij is loopbaan coaching een noodzaak. Niet voor niets heb ik mijn vak ervan gemaakt.

Een loopbaancoach zet je in je kracht. Persoonlijk én in je loopbaan. Want jij bent als persoon niet los te denken van je werkzame leven. Zit jij goed in je vel, dan zal je in je loopbaan floreren!

Loopbaan coaching helpt je te leven en werken vanuit de tien emoties van kracht:

 

Nieuwsgierigheid

Als je wilt groeien in je leven, leer dan zo nieuwsgierig te zijn als een kind. Kinderen kunnen zich nog écht verwonderen. Als volwassene zijn we dat vaak een beetje afgeleerd. Open en onbevooroordeeld de wereld in kunnen kijken is een belangrijke vaardigheid. Als je nieuwsgierig bent, dan wil je automatisch van alles weten en ga je op zoek naar meer. Het geeft je veel avontuur en plezier. Nieuwsgierigheid brengt je verder dan je ooit voor mogelijk kunt houden. Het zorgt voor verdere ontwikkeling en het uitbouwen van jouw potentieel.

Enthousiasme en passie

Passie is energie en kracht om vooruit te gaan in leven en werk in een veel sneller tempo en met meer gemak. Voel de passie voor iets en sta ervoor open. Gebruik je lichaamsenergie en intuïtie! Onderbreek je patroon als je je teveel verveelt of gestrest bent over wat er allemaal nog ‘moet’. Neem het initiatief om ergens voor te gaan wat je interesseert en energie geeft. Besef dat je ook mag ‘willen’.

Vastberadenheid

Alles waar je maar een echte verandering of impact in wilt creëren in je leven, daarbij heb je vastberadenheid nodig. Bij problemen, teleurstellingen, onzekerheid, angst, uitstelgedrag of slachtofferschap breng je jezelf in deze staat van vastberadenheid. Al je acties ontspringen uit deze bron.

Een echte beslissing betekent dat je een congruent gecommitteerde beslissing maakt, waarbij je de gevolgen accepteert. Zonder deze emotie eindig je met frustratie en teleurstelling.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is kracht, geen zwakte. Flexibiliteit hebben we nodig om succes te krijgen, fijner met mensen om te kunnen gaan en ons beter te voelen gedurende een dag. Wees flexibel n in je benadering en in veranderingen.

Kiezen om flexibel te zijn, is kiezen om gelukkiger te zijn. Veel mensen kiezen niet, omdat ze bang zijn de verkeerde keuze te maken of zich vast te leggen. Flexibiliteit voorkomt eindeloze twijfel. De keuze die je maakt is altijd de juiste keuze op dat moment. Je kunt elke dag weer een nieuwe keuze maken.

In mijn volgende blog(s) neem ik je mee in de overige 6 emoties van kracht.

Wil jij alvast aan de slag om deze tien emoties van kracht meer in je leven toe te passen? Maak kennis in een vrijblijvend klikgesprek en vraag naar de mogelijkheden van persoonlijke loopbaancoaching.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda