Een klok van 16 uur. Die kreeg ik tien jaar geleden als surprise ‘van’ Sinterklaas. Als werkende moeder van 43 met twee kinderen (toen 10 en 13 jaar) was ik altijd druk.

Het combineren van werk met privé is voor veel mensen best een uitdaging. Er komt in bepaalde periodes in je leven gewoon veel op je af.

In die tijd riep ik dan ook regelmatig, ‘had ik maar meer uren in een dag’. Een wens die tijdens die bewuste Sinterklaas avond is uitgekomen… 😉

Kon het maar, hoor ik je bijna denken. Dat zou mooi zijn.

Juist omdat de combinatie van werk met privé vaak zoveel uitdaging geeft, is het fijn als je je werk op de automatische piloot kunt doen. Vaak hoor ik terug dat een stabiele werkomgeving prettig is als er thuis veel speelt. En andersom.

Er is echter een keerzijde. Want werken op de automatische piloot geeft over het algemeen geen enthousiast gevoel. Zeker als dit al langere tijd aanhoudt, dan kan niet alleen de drukke combinatie van werk met privé, maar ook het missen van motivatie voor je werk, zorgen voor energieverlies.

Want wanneer presteer jij op je best?

✔ Als jij iets doet van je interesse > Je hebt passie voor wat je doet.

✔ Als jij werkt in een omgeving die je stimuleert en waar je gelijkgestemden vindt.

✔ In een rol die je op het lijf geschreven is.

En wanneer ben jij op je gelukkigst?

👉 Als je zoveel mogelijk tijd doorbrengt met doen wat je graag doet.

Werk is een groot onderdeel van ons leven. Er zit veel tijd in en het heeft grote invloed op hoe wij ons voelen. Tijd dus die je goed moet zien te besteden. Want anders is het ‘verloren’ tijd.

In de kern zou werk naar mijn mening eigenlijk een betaalde hobby moeten zijn. Dan is druk zijn niet meer zo’n belasting. Weet ik inmiddels uit eigen ervaring.

Als je iets graag doet, het je gemakkelijk afgaat, met de juiste mensen om je heen, dan gaat het leven en werken bijna vanzelf. Tuurlijk zijn er wel eens tegenslagen. Maar die kun je veel beter opvangen. Dit geldt voor zowel privé als werk.

Neem je drukke gevoel serieus. Want de klok zal nooit meer hebben dan die 12 uren. Besteed ze goed!

Ontketen je persoonlijke kracht en geef betekenis aan je werk en leven!

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda