Zo, dat hebben we ook weer gehad… Blue Monday is voorbij. Het kan vanaf hier alleen nog maar beter worden!

Weet je niet wat Blue Monday is?

Het schijnt de meest depressieve dag van het jaar te zijn. Vlak na de feestdagen kost het veel mensen moeite om weer in het werkritme te komen. Veel goede voornemens blijken al op de achtergrond verdwenen. Sowieso is voor velen de maandag de lastigste dag van de week. Deze tijd van het jaar is het nog erg donker en mistroostig weer. Dit jaar zeker, sjonge, wat een water…

Zie daar de ‘meest depressieve’ dag van het jaar. Van oorsprong een marketing-truc van de reisbranche. Het is namelijk ook de tijd waarin veel mensen hun vakantie gaan plannen. De negatieve gevoelens over werk versterkt het gevoel om er een tijdje uit te willen breken door alvast je vakantie te plannen.

En dat is heerlijk natuurlijk! Vakantie bedoel ik. En de voorpret niet te vergeten. 😊

De vraag is alleen of jij je door het fenomeen ‘Blue Monday’ aangesproken voelt op negatieve gevoelens over je werk. Heb jij bijvoorbeeld moeite om op maandag of na vrije tijd op te starten? Ervaar jij de maandagmorgen blues?

Eén keer met tegenzin aan het werk gaan is geen probleem natuurlijk. Dat heeft iedereen wel eens.

Twee of drie keer misschien ook nog niet.

Ga jij structureel met kramp in je buik op maandag aan de slag dan zouden alle alarmbellen bij je moeten afgaan. Want dan leef je van weekend naar weekend. Van vrije dagen naar vrije dagen. Van vakantie naar vakantie. Dat is toch geen leven?! Dat is worstelen.

Je worstelt je door de dagen heen. En vervolgens ben je te futloos om te genieten als je wel vrij bent. Of erger nog: je neemt vrij om bij te komen…

Zonde! Want het leven kan zo mooi zijn. Ook tijdens werktijd. Ook op maandag! 

Heb jij de maandagmorgen blues? Overweeg dan eens om hulp in te schakelen. Iemand die je helpt onderzoeken waar jij van ‘aan’ gaat.

‘Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set a life you don’t need to escape from.’

– Seth Godin –

Maak kennis in een klikgesprek en het kan vanaf hier alleen nog maar beter voor je worden.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda