‘Ik voel me veilig bij jou.’

Wat een groot compliment, als een coachee dat tegen mij zegt! 😊

Voor haar is die veiligheid heel belangrijk, want zij heeft zich in het verleden niet altijd veilig gevoeld. Waardoor in de gesprekken veel loskomt wat ruimte en aandacht nodig heeft.

Je veilig voelen is een belangrijke voorwaarde om jezelf te kunnen uiten, je gewaardeerd te kunnen voelen en jezelf te kunnen zijn. Het is een basis voor groei. Mooi in beeld gebracht in de piramide van Maslow.

Niet alleen in een loopbaantraject is veiligheid heel belangrijk, maar ook in je werksetting.

In een werk omgeving met anderen spelen vertrouwen en trouw een grote rol. Het is de basis voor een gevoel van veiligheid. Door vertrouwen te kunnen stellen in elkaar voel je je verbonden met elkaar. In de werksetting maakt dat dat je samen ergens voor gaat. Je ontwikkelt innerlijke kracht en zelfvertrouwen omdat je je gewaardeerd voelt. Anderen brengen jou dan op een hoger level. En jij hen.

Ook ‘het bekende’ geeft op een bepaalde manier veiligheid. Het ‘oude vertrouwde’. Gestimuleerd door trouw of loyaliteit verblijf je lange tijd in een zelfde omgeving. Je weet hoe de hazen lopen, waardoor je weet waar je aan toe bent. Je voelt je veilig, totdat de dingen veranderen…

Is er geen veiligheid (meer) vanuit je omgeving dan kan dat zomaar betekenen dat je terugvalt in overleven… Getriggerd door veranderingen, onzekerheid of wantrouwen.

Ben je dan afhankelijk van anderen om je veilig te voelen en dus te groeien?

Natuurlijk heb je een ‘gezonde’ veilige omgeving nodig. Daarnaast ben ik van mening dat een belangrijk stuk veiligheid uit jezelf komt. Je weet wie je bent. Accepteert jezelf met alle keerzijden die er zijn. Je vertrouwt op jezelf en op dat het goed komt wat je doet. Je voelt je zeker.

Vanuit dat innerlijke gevoel van veiligheid en vertrouwen ga jij het contact aan met anderen. Waardeer jij jezelf voor wie je bent. Jij bent krachtig en staat vol zelfvertrouwen in het leven.

Dat geeft rust én groei!

Zit je vanuit innerlijke veiligheid in een ‘ongezonde’ omgeving dan ben je veel beter in staat om dat te zien en op basis daarvan keuzes te maken. Het ‘bekende’ los te laten. Weg te kunnen gaan.

‘Als een bloem niet bloeit, repareer dan de omgeving, niet de bloem.’

– Alexander den Heijer –

Een ander kan je helpen die veiligheid in jezelf terug te vinden. Juist door een veilige omgeving te bieden. En dat is exact waarom ik het belangrijk vind dat iedereen met een onafhankelijke loopbaancoach moet kunnen praten over zijn/haar loopbaan en ontwikkeling.

Onafhankelijk! Dus níet verbonden aan de organisatie waar je werkt.

Zo kun je toewerken naar herstel van veiligheid en uiteindelijk groeien door zelfbewustzijn.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda