In beweging zijn is gezond, dat weten we allemaal. Zoals wandelen de mogelijkheid geeft om vrijuit te denken en (als je samen loopt) met elkaar van gedachten te wisselen. De natuur geeft je brein de rust, terwijl je lijf zich in beweging zet. Je wordt daarbij niet begrensd, zoals in een ruimte wel het geval kan zijn.

Het is wat mij betreft vanzelfsprekend om gedurende een coach traject gebruik te maken van deze krachtige mogelijkheid. Doorgaans zijn de middelste en laatste sessie van een traject dan ook wandelsessies. Tijdens de andere sessies is de ruimte waar ik coach gelukkig ook niet begrensd. Zie de foto voor hoe dat eruit ziet. 😉

Afgelopen week zijn weer twee trajecten met een wandelsessie afgerond. Bij beide trajecten was sprake van het maken van een nieuwe keuze in de loopbaan en was er tegelijkertijd een stukje persoonlijke ontwikkeling aan de orde.

De ene coachee had al vrij vlot een nieuwe baan gevonden, bij een organisatie waar zij zich goed voelt en waar er weer een mooie toekomst voor haar in het verschiet ligt. Zij had echter nog werk te doen in het loslaten van de omstandigheden waarin haar vorige baan was gestopt. Zij kan die ervaringen nu niet alleen emotioneel loslaten, maar ook meenemen in – en invloed uitoefenen op – haar toekomstige werkomstandigheden.

Bij de andere coachee is bij de afronding sprake van vergevorderde gesprekken voor een positie waar hij bewust voor wil gaan. En dat heeft in het begin van het traject wel wat voeten in aarde gehad, want netwerken en profileren waren hier een ontwikkelpunt. Hij is daarnaast door het traject zijn eigen keuzes gaan maken los van de verwachtingen van anderen. Hij heeft daarmee nu zelf de regie genomen op zijn loopbaan en kan niet wachten om weer aan het werk te gaan!

Hij zegt daar zelf het volgende over:

‘Ik ben absoluut verder gekomen in mijn zoektocht door dit coaching traject. Eigenlijk op twee gebieden.

Ten eerste door hoe ik gemakkelijker netwerk-gesprekken kan aan gaan.  

Ten tweede heb ik echt voor mijzelf duidelijk gemaakt wat ik precies wil in een positie. En daarbij dat ik mij niet te veel moet aantrekken van wat het reguliere carrière pad voor iemand in mijn functie is en wat anderen van mij verwachten/denken als ik afwijk van dit pad.’

Beide coachees hebben werk gemaakt van hun wens om te veranderen. Zij zijn letterlijk in beweging gekomen om – niet alleen – te veranderen van baan, maar ook te veranderen in hoe zij bepaalde dingen aanpakken. Ik laat ze nu met een goed gevoel los, vol vertrouwen dat het goed gaat komen in hun toekomstige loopbaan pad.

Wil jij ook (al langer…) veranderingen aanbrengen in je loopbaan? Maar weet je niet goed hoe je dit kunt aanpakken?

Kom in beweging, zet de eerste stap en maak kennis in een klikgesprek. Ik help je graag.

Even voorstellen...

Ik ben Lisa van den Berg. Eigenaar van WaarTalent Loopbaancoaching en Register Loopbaancoach (NOLOC).

Ik help je passende loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer ZIN hebt in je werk!

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda