Door het lezen van een boek begeef je je in een andere wereld. Even los van je eigen werkelijkheid. Vooral het lezen van een roman zet je verbeelding aan. Net alsof je het zelf meemaakt. Net alsof jijzelf de hoofdpersoon bent.

Tijdens de vakantie periode is er vaak meer tijd om er lekker voor te gaan zitten en in een roman te duiken. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf. Deze vakantie heb ik lekker kunnen lezen. Anders dan anders. Want normaal gesproken kies ik eerder voor boeken die aansluiten op mijn werkpraktijk. Niet omdat het moet, maar omdat het mij interesseert.

Al een aantal jaren geleden ben ik gestart in de boekenreeks van De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Een bestsellerserie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Uit het leven gegrepen dus. En precies daarom vind ik deze boeken zo mooi. Na lange tijd er niet meer toe te zijn gekomen, heb ik deze zomer deel 6 weer opgepakt.

Een deel waarin de kwetsbaarheid van de hoofdpersoon een belangrijke rode draad is. Tegelijkertijd is er de (uiterlijke) schijn naar buiten toe. Heel herkenbare thema’s in mijn gesprekken over loopbaan en ontwikkeling.

Nadat de hoofdpersoon vanuit haar kwetsbaarheid wordt geconfronteerd met haar herkomst, is zij uiteindelijk in staat om haar kwetsbaarheid om te zetten in het zijn van een inspirerend voorbeeld voor anderen. Het tweede deel van haar loopbaan / leven kan daardoor aanvangen. Maar wel op een andere manier.

Net als in het echte leven is in veel loopbanen het eerste deel een leerfase. Op een bepaald moment ontstaat er een kentering, waarin je gedwongen wordt om terug te kijken en nieuwe keuzes te maken. Doe je dat goed dan breekt de 2e fase aan, waarin je doorgaans veel meer van betekenis kunt zijn voor anderen.

Zo’n omslag heb ik zelf 5 jaar geleden meegemaakt. Het liep niet meer zo lekker in mijn HR functie bij de gemeente. Ik werd gedwongen een nieuwe keuze te maken. Mijn bladzijde om te slaan.

En dat heb ik gedaan. Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Een wereld waarin ik anderen kan helpen hun persoonlijke verhaal om te zetten naar een nieuwe toekomst.

Een belangrijk citaat voor deze hoofdpersoon kun je heel goed vertalen naar de meeste loopbaan vraagstukken.

‘Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd’.

Hoe is het voor jou? Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Een stap waarin jij van betekenis kunt zijn vanuit wat jij in je verleden hebt ervaren?

Neem contact op voor een klikgesprek. Samen staan we stil bij het heden / verleden om daarna weer te bewegen naar een mooie nieuwe toekomst.

De Week van de Loopbaan 2023

Van 17 tot en met 22 september 2023 is het De Week van de Loopbaan.

Je kunt bij WaarTalent Loopbaancoaching nú al deelnemen!

 

Hoi, ik ben Lisa...

Als Talent & Loopbaancoach help ik je vol vertrouwen loopbaankeuzes te maken, zodat jij weer met energie aan het werk gaat en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda