Veiligheid en trouw zijn belangrijke thema’s in je (werkzame) leven. In mijn loopbaanpraktijk kom ik deze thema’s dan ook veel tegen.

Een jaar geleden schreef ik al een keer over de veiligheid die een coachee bij mij als onafhankelijk Loopbaancoach voelde. Juist dát was wat zij miste in haar werkomgeving. En als je je niet veilig voelt in je omgeving dan is groei niet mogelijk. Je gaat automatisch terug naar je comfortabele overlevingsstand.

Lees mijn eerdere berichtje over veiligheid en groei hier. 

Daarentegen komt veiligheid voor een groot deel uit jezelf. Als jij blij bent met jezelf, gelooft in jezelf, dan ben jij in staat om de verbintenis aan te gaan met anderen. Jij bent dan in staat om vanuit je eigen veiligheid stappen te zetten buiten je comfortabele zone. Dé plek waar groei is.

Je bewegen buiten die comfortabele zone geeft naast groei ook (een gezonde vorm van) stress. Zolang jij terug kunt naar jouw veilige basis kun jij dat aan. Je kunt die gezonde stress zelfs gebruiken om je comfortabele zone groter te maken. Stress wordt namelijk kleiner door ‘spannende’ situaties aan te gaan, te herhalen en er van te leren.

Jij gelooft toch ook niet dat vermijden van stress je verder zal brengen in het leven of in je loopbaan? Toch zie je dat veel mensen dat doen. 🙄

Ik geloof dat als jij gelooft in jezelf en trouw bent aan je eigen waarden, dat jij alles aan kan wat jij wilt. Dan is het wel noodzakelijk dat je weet wat jij wilt en waar jij trouw aan wilt zijn.

Trouw zijn aan je eigen waarden is loyaal zijn aan wat je gelooft. Je blijft ferm en standvastig, ongeacht wat er gebeurt. Jij bent betrouwbaar naar jezelf en naar de mensen om je heen.

‘Ik ben dankbaar voor de deugd Trouw. Zij maakt mij iemand met verbintenissen.’

Uit: 100 deugden reflectiekaarten, Linda Kavelin Popov

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 26 jaar getrouwd. 🧡 Om dat samen met jou te vieren bied ik je tot en met zaterdag 20 mei 2023 26% korting op mijn korte ‘wie ben ik’ traject: Je Ware Talent.

Jij kunt met voordeel instappen en de eerste stap zetten naar het leren kennen en waarderen van jezelf. Waardoor jij ontdekt waar jij trouw aan wilt zijn en welke verbintenissen jij in je loopbaan wilt aangaan.

Hoi, ik ben Lisa...

Als introvert kun je blijven hangen in twijfel en onzekerheid. Met mij als jouw Talent & Loopbaancoach ga je vol vertrouwen loopbaankeuzes maken, zodat je weer energie uit je werk krijgt en van betekenis bent.

Wil je kennismaken? Neem contact met mij op!

Register loopbaan professional (RL) regio Woerden | Utrecht | Gouda